Kockázatkezelés, melyre minden tréder vágyik

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 2 perc

A devizapiac továbbra is a legnépszerűbb terület az online platformokon kereskedők körében. A Saxo Bank saját ügyfélkörében végzett felmérése szerint 2016-ban Kelet-Közép-Európában az összvolument nézve az euró-dollár párra történt a legtöbb kötés (a teljes volumen 49 százaléka), ezt követte a font-dollár (16 százalék) és a dollár-jen (12 százalék). (x)

A fő devizapárok nagy súlyát indokolja az is, hogy ezekkel a párokkal az alacsony spread, a nagy likviditás és a nagy számú, könnyen elérhető piaci információk miatt kifinomultabb stratégiák és hatékonyabb kockázatkezelés alakítható ki, mint az egzotikus, vagy a helyi devizákat tartalmazó párok esetében.

A devizapiacon aktív kereskedők – ideértve azokat a magánszemélyeket, akiknek ez nem a fő tevékenységük – egyre magasabb szintű támogatást igényelnek a befektetési szolgáltatójuktól, és ez az iparág szereplőit folyamatos fejlesztésre ösztönzi. A Saxo Bank stratégiájának alapvető eleme, hogy online platformján kimagasló kereskedési infrastruktúrát biztosítson ügyfeleinek: ide tartozik a kereskedhető pénzügyi eszközök rendkívül széles választéka, a könnyen elérhető piaci információk, és azok a kereskedés-támogató eszközök, amelyeken keresztül a kereskedő közvetlenül használhatja fel üzletkötései során a Saxo tudását.

A Saxo Bank az év elejétől integrálja legnépszerűbb kereskedési platformjába, a SaxoTraderGO-ba az Autochartist elemzési eszközeit. Az Autochartist a jól ismert technikai alakzatokat alkalmazza különböző eszközosztályokban, így a devizapárokban is, a főbb pénzügyi eszközökre. Ezen felül támasz- és ellenállás-szinteket mutat, és javaslatot tesz egyes pozíciók felvétele előtt a profitrealizálás és a stop loss szintjére is. Mindezeket automatikusan teszi meg, igen sok időt megtakarítva a felhasználó számára.

A SaxoTraderGO felületén hatékony keresőrendszerrel találhatók meg a kereskedő számára érdekes devizapárokra az elemzési alakzatok. Lehetőség van arra is, hogy a kereskedő által kiválasztott devizapárokat figyelje a Saxo rendszere, és értesítést küldjön, ha valamelyik, a listán szereplő devizapárra megjelenik egy alakzat, például egy csökkenő háromszög, megjelölve a kitörés irányát és esélyét.

Forrás: Saxo Bank S/A

Az integrációnak köszönhetően közvetlenül lehet kereskedni a megjelent alakzatból, beállítva a szintén az Autochartist által megjelölt kilépési szinteket (profitrealizálás és stop loss). A rendszer pontos statisztikát vezet az alakzatok korábbi „teljesítményéről”, vagyis arról, hogy korábban milyen arányban teljesült a rendszer által megjelölt irányár vagy kitörési irány hasonló helyzetekben.

Fontos megjegyezni, hogy az elemzési alakzatok, a megjelölt irányok nem tekinthetők ajánlásnak: ezek statisztikai számítások eredményei, amelyeket a rendszer vizualizálva, könnyen érthetően és feldolgozhatóan kínál a felhasználóknak.

Az alakzatok és a kilépési szintek segítségével a különösebb szakismerettel nem rendelkező kereskedők is hatékony stratégia és kockázatkezelési rendszert alakíthatnak ki.

Kockázati figyelmeztetés

Kibocsátók a honi börzén

A Budapesti Értéktőzsdén a következő vállalatok szerepelnek.

Tanulj, hogy ületelhess!

A frankfurti tőzsdét 1585-ben alapították az árfolyamok rögzítésére.

Kanada legnagyobb börzéje, a torontói tőzsde (TSX) 1852-ben alakult.

Ezt olvasta már?

A font 34 éve legalacsonyabban a dollárral szemben »