Lassan shortolhatjuk az eurót

| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Minél többen játszanak az euró erősödésére, annál jobban érik a fordulat.

Nagyot fordult a világ az utóbbi hetekben az EUR/USD piacán azt követően, hogy amíg Amerikában belpolitikai zűrzavarokról szóltak a címlapok, addig Európában jó makrogazdasági adatoknak örülhettek a befektetők.

Hegyekben halmozódik az euró long

Erre még rátettek egy lapáttal a pénteki gyenge amerikai munkaerő-piaci adatok, így jelenleg több mint fél éves csúcs közelében tartózkodik az euró a dollárral szemben.

Az Erste elemzői arra hívták fel a figyelmet, hogy lassan óvatosságra inheti befektetőket az euró erősödésére fogadó spekulatív pozíciók száma, ami 2011 óta nem látott szintre emelkedett.

Ellenállási zónában a kurzus

Fontos ellenállási zóna közelében jegyzik az EUR/USD devizapárt – mondta Saághy Pál, az Equilor vezető üzletkötője. Hozzátéve: a pénteki és a tegnapi kereskedésben újabb lokális csúcsra emelkedertt a kurzus. 2016 ősze óta nem látott szintekre, melyeket akkor az amerikai elnökválasztási kampány felfokozott volatilitása indukált.

Mint mondta, az első ellenállás az 1,1260-as szinten húzódik, de komolyabb ellenállásra csak 1,14-nél számíthatunk. Szerinte, amennyiben a héten 1,1260 felett zár a kurzus, akkor technikai alapon további euró erősödés jöhet.

Ha dupla tető, akkor short

Nem szabad azonban elfeledkezni az EKB csütörtöki kamatdöntő üléséről. Ahol Mario Draghi jegybankelnök még hangsúlyozhatja a további lazítást, s ebben az esetben egy dupla tető alakzat is esélyes. És akkor 1,10 felé veheti az irányt a kurzus.

Ezért az 1,1163-as támasz szint letörése esetén short pozíció felvétele lehetséges, a célárfolyamot 1,10 közelében, míg a stop-szintet 1,1258-nál meghatározva.

Ezt olvasta már?

Erősebb pozícióban találtuk a forintot péntek reggel »