Lassan visszaszerzi a befektetők bizalmát az euró

| forrás:
TF-információ
| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Tavaly láthatóan megrendült a bizalom az euróban, de idén már stabilabb deviza - írja a TradeBeat.hu. Az euró részaránya tavaly 19,9 százalékra csökkent a nemzetközi devizatartalékokban, ami 2000 óta a legalacsonyabb arány. A kereskedők 63 százaléka még mindig shortolja az EUR/USD-t!

Gyengült az euró

Vegyesen alakult a forintárfolyam keddre virradóra a nemzetközi devizakereskedelemben. A forint euróban és dollárban erősödött, svájci frankban gyengült kissé.

Az euró jegyzése a hétfő esti 313,14 forintról 312,86-ra csökkent kedd reggel fél nyolcra, a dolláré pedig 277,58 forintról 277,17 forintra. A svájci frankot az előző esti 287,59 forintnál kissé magasabban, 287,62 forinton jegyezték. Az euró árfolyama alig változott, a hétfő esti 1,1279 dollárról 1,1287 dollárra csökkent.

Mi van ha mégis emel a FED?

Nagy meglepetést jelentene egy FED kamatemelés a közeljövőben, mivel a makrogazdasági környezet nem megfelelő a lépéshez. Az OTP elemzője szerint szeptemberben és decemberben lesz 20-20 bázispontos szigorítás. Amennyiben mégis meglépik most, az jelentős dollárerőt hozhatna.

Yellen múlt hét hétfői beszéde után a piacok úgy gondolják, hogy legkorábban szeptemberben lesz FED kamatemelés.

A FED-elnök szerint számos bizonytalansági tényező hátráltatja az Egyesült Államok gazdaságának növekedését, a Fed monetáris politikájának további pályája pedig ezen bizonytalansági tényezők alakulásán múlik. Mindezen bizonytalansági tényezők tükrében a monetáris politika nem is követhet egy előre kijelölt pályát - hangsúlyozta.

"Jó okunk van azt gondolni, hogy a pozitív gazdasági tényezők hatása felülkerekedik a negatív tényezőkön" - fogalmazott a Fed elnöke.

Ezt olvasta már?

Hullámvasúton utazott a forint árfolyama »