Lefelé csordogál az euró

| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Támaszokat tesztel a tegnapi kamatdöntés óta az euró.

Előbb erősödött, majd gyengült az euró az EKB tegnapi kamatdöntése nyomán. Jó hír, hogy az EUR/USD piacán a zászló alakzat még mindig érvényben van.

Tanulj a tőzsdén kereskedni 21 nap alatt! Kérd az INGYENES videóidat még ma! (A kereskedés kockázatos.) (x)

Nincs változás a kommunikációban

Tegnap délután tartott kamatdöntő ülést az Európai Központi Bank, a várakozásoknak megfelelően nem változtak a kamatszintek, és a megjelenő közlemény szóról szóra megegyezett a márciusi kiadvánnyal.

Mérséklődött a zóna növekedése

Az ülést követő sajtótájékoztatón Mario Draghi elmondta, hogy az utóbbi hónapokban az eurózóna gazdasági növekedése némileg mérséklődött, azonban továbbra is szilárd és széleskörű, és ez a jövőben sem fog érdemben változni. A folyamatok továbbra is támogatják a jegybank azon várakozását, hogy az infláció a célszint felé halad. A fennálló, lefelé mutató kockázatok többnyire globális eredetűek, ezek közül kiemelte a potenciális kereskedelmi háború lehetőségét, mely károkat okozhat az exportorientált európai gazdaságoknak.

Másfél százalékos inflációt várnak

Az idei év végén a döntéshozók 1,5 százalék körüli inflációt várnak – mondta Varga Zoltán, az Equilor senior elemzője. Hozzátéve: az EKB továbbra is kiemelt figyelmet fordít az euró árfolyammozgására, illetve annak inflációra gyakorolt hatására. A jegybank egyelőre kivár, és tegnap semmi nem utalt arra, hogy júniusban érdemi változás következne be a kommunikációban.

Előbb erősödött, majd visszagyengült

Az euró árfolyama a kamatdöntésre nem mozdult, a sajtótájékoztató alatt azonban az 1,22-es szint fölé erősödött a dollárral szemben, de később visszagyengült, s 1,21 közelébe esett – folytatta.

Még érvényes a zászló

Ezzel visszatesztelésre került egy korábbi kitörési szint, s a pirossal jelzett csökkenő trendcsatorna alsó trendvonalát is elérte. 1,2090-nél van a következő meghatározó támasz, letörése esetén a 200 napos mozgóátlag (1,2009) lehet a következő állomás. Amennyiben a jelenlegi szintről azonban fordulni tud, a zászló alakzat továbbra is érvényben maradhat – tette hozzá.

Ezt olvasta már?

Az EKB nem kapcsol robotpilótára »