Meddig cifrázza a dollár?

| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Vajon kiépül a fej-váll alakzat jobb válla is a dollár piacán?

Egy fej-váll alakzat jobb vállának épülésére vár most az EUR/USD piac. Ami némi izgalmat kölcsönöz a nyári pangásnak.

Közbeszólt a Markit

Régóta nem látott negatív meglepetést okozott a Markit szolgáltatóipari beszerzési menedzser indexe az eurózóna egészére nézve pénteken, ami jelentős napon belüli fordulatot hozott az EUR/USD devizapárban – hívták fel a figyelmet az Erste elemzői. Az euró jegyzése 1,119-ről egészen 1,116-ig gyengült a dollárral szemben.

Ezt követően kicsivel az amerikai piacnyitás után közzétette a Markit az Amerikára vonatkozó indexét is, ahol mind a feldolgozóipari, mind a szolgáltatóipari beszerzési menedzser index csalódást okozott. A hírekre komoly gyengülésbe kezdett a dollár és egészen 1,12 fölé gyengült. Ma reggel ismét 1,119 közelében jár a jegyzés.

Még mindig short

Továbbra is a 30 napos mozgóátlag közelében az árfolyam – hangsúlyozták az Equilor elemzői, hozzátéve: ami 1,1193-nál fontos ellenállást képez.

Alapvetően nem változott a technikai kép, a pénteki emelkedés ellenére is jó esély van egy fej és vállak alakzat kialakulására, hiszen most épülhet az alakzat jobb válla, míg a nyakvonal 1,1108-nál húzódik.

Nyitott short pozícióik paraméterei változatlanok: a célár 1,1035, míg a stop szint 1,1295.

Bár a fej-váll alakzat alapvetően trendfordító alakzat, gyakran előfordul, hogy az alakzatot követően folytatódik a trend.

Ezt olvasta már?

Az euró ára 332 forint alá hullott »