Megcibálhatja még a Fed a dollárt

| forrás:
TF-információ
| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Pénteken Janet Yellen elmondta, jelentősen nőtt az amerikai kamatemelés esélye.Folytatódnak a találgatások, mikor történhet meg a következő kamatemelés, amely jelentős hatással lehet az EUR/USD és ezáltal az USD/HUF árfolyamára is. Kiss Tamás (Equilor Befektetési Zrt.) elemzése.

Meddig erősödik a dollár?

A Fed-elnök Janet Yellen múlt pénteki beszéde reflexszerű reakciókat váltott ki a piacon, a dollár azonnal erősödni kezdett - mindez annak volt betudható, hogy a várakozásokkal ellentétben rövidtávú iránymutatást is adott Yellen a Fed politikájáról és a gazdasági helyzetről. A Jackson Hole-ban tartott találkozókra eddig ez nem volt jellemző- mondta John J. Hardy, a Saxo Bank stratégája.

Alaposabban megvizsgálva a beszédet azonban látszik, hogy az nem volt igazán különleges, és magában hordozta Yellen kiegyensúlyozott retorikájának jellegzetességeit. Yellen kitért arra is, hogy mi lesz a Fed valószínűsíthető válasza arra az esetre, ha a gazdasági növekedés újból akadozni kezd – ebből kitűnt, hogy a Fed elnöke alapvetően hisz a mennyiségi lazítás működőképességében.

Elmondta, hogy érdemes megvizsgálni a Fed eszközvásárlási programjának bővítését, és célzott arra, hogy az újraindított eszközvásárlási programot preferálja a negatív kamatlábakkal szemben.

Végül az elnökhelyettes Stanley Fischer tisztázta egy interjúban, hogy mire is gondolt Yellen: Fischer utalt arra, hogy két kamatemelés is szóba jöhet (szeptemberben és decemberben), ha elég erősek a gazdasági adatok.

Kibocsátók a honi börzén

A Budapesti Értéktőzsdén a következő vállalatok szerepelnek.

Tanulj, hogy ületelhess!

A frankfurti tőzsdét 1585-ben alapították az árfolyamok rögzítésére.

Kanada legnagyobb börzéje, a torontói tőzsde (TSX) 1852-ben alakult.

Ezt olvasta már?

Erősödés utén gyengülés jőtt »