Meglódulhat a forint a fonttal szemben

| forrás:
TF-információ
| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Nagy valószínűséggel folytatódik a font gyengülése, hiába erősítették ideiglenesen a kedvező makroadatok, de ez inkább egy kedvező short pozícióra volt alkalmas napon belül. A GBP/HUF devizapárra kedvezően hathat ha a forint megindul felfele és elrugaszkodik a 310-es árfolyamtól.

Nyaralás helyett zsákolnak a britek

Két típusát különböztethetjük meg most a befektetőknek: az egyik nyaral, a másik angol kötvényt vásárol. Jellemző a Brexit utáni őrületre, hogy a britek megint kijöttek egy 50 éves lejáratú papírral, amit elkapkodtak a befektetők.

Semmi sem mozdul a piacon, csak a kötvényeket tépik – mondta Pálffy Gergely, a Raiffeisen devizaelemzője. Hozzátéve: nem véletlenül, hiszen arra számít a piac, hogy már nem csökkenti lényegesen a BoE a 0,25 százalékos alapkamatot, de erősen sanszos, hogy felpörgeti a kötvényvásárlásokat.

Nincs ami megállítsa a forintot?
A 310 forintos szint tartós áttörése esetén tovább erősödhet a forint a következő hetekben. A jelenlegi optimista hangulat fennmaradása esetén elérhetővé válhat a 305-307,5 közötti tartomány is. - mondta el Kiss Tamás, az Equilor Befektetési Zrt. Private Banking referense.

Kibocsátók a honi börzén

A Budapesti Értéktőzsdén a következő vállalatok szerepelnek.

Tanulj, hogy ületelhess!

A frankfurti tőzsdét 1585-ben alapították az árfolyamok rögzítésére.

Kanada legnagyobb börzéje, a torontói tőzsde (TSX) 1852-ben alakult.

Ezt olvasta már?

Erősödés utén gyengülés jőtt »