Megroggyant a forint

| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Vajon meddig gyengülhet még a magyar fizetőeszköz?

Jelentős gyengülést láthatunk a forint piacán a mai kereskedésben, akár az euróval szembeni, akár a dollárral szembeni chartra tekintünk.

Képbe kerülhet a 315

Az euró-forint árfolyama hamarosan elérheti a 312,50-es szintet, mivel nagy valószínűséggel ezúttal már szignifikáns lesz a 310-es korábbi ellenállás áttörése – írja az Equilor befektetői blogján Varga Zoltán senior elemző. Szerinte, amennyiben később a 312,50-es szintet is átlépi a kurzus, akár a 315-ös ellenállást is tesztelheti.

A dollár-forint árfolyamában is jelentős felpattanást láthatunk, melyet a dollár euróval szembeni erősödése is okoz. A korábbi csökkenő hullám 38,2 százalékos Fibo-szintjéhez érkeztünk – magyarázta az elemző. Hozzátéve: további emelkedés esetén számíthatunk a 259-260-as tartomány elérésére a következő időszakban. Ott azonban ismét lefordulás jöhet majd, és visszakorrigálhat a jegyzés a 254-255-ös tartományba.

Sáv szélére sodródhat

Mint mondta, az euró-forint árfolyamában az idei évben nem számítunk nagymértékű elmozdulásra, továbbra is egy széles sávban, 303-318 között mozoghat a jegyzés.

Ugyanakkor az Európai Központi Bank monetáris politikájának változásai miatt az év második felében némileg gyengülhet a hazai fizetőeszköz.

Így a sáv felső szélére kerülhet, sőt elképzelhető a 320-as szint érintése is.

Ami a forint mellett szól...

Mivel az MNB-nek jelenleg szinte korlátlan eszköz áll rendelkezésére a forintgyengülés megállítására, illetve a forint erősítésére, nem várhatjuk, hogy a 318-320-as zónát tartósan áttörje az árfolyam.

Forinterősítő oldalon a korábbi tényezők mindegyike fennáll: a stabilan többletes külkereskedelmi és folyó fizetési mérleg, az alacsony államháztartási hiány, a csökkenő államadósság és a javuló hitelminősítői megítélés.

...és ami ellene

A legfontosabb kérdés, hogy az EKB eszközvásárlási programjának megszüntetése nyomán meginduló európai hozamszint-emelkedés mennyi tőkét fog kiszívni a hazai állampapírpiacról, és azt mennyiben sikerül hazai (intézményi és lakossági) kereslettel pótolni.

Amennyiben az MNB ezt követően is kitart az ultra laza monetáris politika tartós fenntartása mellett, akkor jöhet egy forintgyengülési hullám, de annak mértéke visszafogott lehet.

Ügyeljünk a sávokra!

Kereskedési szempontból a rövid és hosszú távú sávokat érdemes figyelni, tehát a 303-as támaszt és a 318-as ellenállási szintet. Rövidebb távon a 307-es támaszt, és a 315-ös ellenállásra alapozunk stratégiát.

Hirdetés
Forex szemináriumok

Tudtad, hogy ha megtanulsz egy pénzkezelési módszert a valószínűségre...

Technikai elemzések

Ma van a nagy nap a Richternél. Ha jön a jelentés, akkor 1 órakor érkezik...

A fals kitörés után az alakzat alja felé folytatódhat a gyengülés a hazai...

Teljesült a hatodik Elliott hullám a gyógyszergyártó árfolyamánál.

Elesettnek nyilvánítható a 200 napos mozgóátlag a bankpapírnál.

Az esés utáni konszolidációt követően tovább mínuszok jöhetnek a távközlési...

A C hullám a 2700 forintos korábbi mélypont alá mutat az olajvállalat...

Hirdetés
OpcioGuru

Teljesen mindegy, hogy opciós kereskedéssel vagy sem, amilyen korán csak...

Private Banking

A múlt évben néhányszor érintettük a főleg amerikai startupok témakörét.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Megzuhant a forint értéke »