Mennyire van messze a dollár az összeomlástól?

| forrás:
TF-információ
| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Az elmúlt hetekben jelentős gyengülést szenvedett el az amerikai dollár, ami főként a romló amerikai növekedési képnek és Donald Trump elnök újabb botrányainak köszönhető. Összeomlani ugyanakkor nem fog a deviza valószínűleg, a hozam különbözet miatt.

Kritikus hét lehet a dollár szempontjából, a romló amerikai növekedési kép és Donald Trump legújabb botrányainak köszönhetően sokat gyengült az amerikai deviza, így az euróval szemben visszatért a kurzus az 1,12-es szint közelébe, míg a forinttal szemben a 275 forint környékére, így lényegében teljesen letörölte az amerikai elnökválasztás után kialakult erősödést.

Ezzel együtt vélhetően nem fog összeomlani a dollár, a legfontosabb érv a dollár ereje mellett az a továbbra is jelentős hozamkülönbözetben rejlik, mely segíthet támaszt nyújtani.

A héten érkezik a szerdai ADP, ezt követően pedig pénteken az átfogó amerikai munkaerőpiaci adatsor, mely meghatározhatja közép távon a dollár további irányát. Ha erősek lesznek a számok könnyen lehet, hogy fordulhat majd a dollár. A forinttal szembeni jegyzés is egy erős technikai szinthez érkezett, jelenleg a 275-295 forintos sáv alsó szélén mozog a kurzus. Egy jó adatra ismét elindulhatna felfelé a jegyzés.

Mit művelhet Trump a dollárral?
Donald Trump színre lépéséve több tekintetben is új korszak kezdődött, így van ez a valuta esetében is. Kovács Karád, a Portfolio Trader vezető elemzője az euró-dollár árfolyam részletes analízisével tekinti át, hogy mire is számíthatunk még ebben az évben.

Ezt olvasta már?

Vegyes hangulat követte az előző napi veszteséget »