Mi lesz a forinttal a Brexit után?

| forrás:
TF-információ
| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Már csak egy nap választ el minket a brit népszavazástól. Amennyiben nem valósul meg a Brexit, akkor jó beszálló ígérkezhet a dollár/forint kurzusban. Ha a keresztnek sikerül áttörnie a rövidtávon kialakuló emelkedő trendvonalat, akkor a devizapár a 255-ös szintig is lezuhanhat.

Hová fussunk a Brexit elől?

Talán a kenguruk földje elég messze van. Legjobb most a kisbefektetőnek a Balatonon, vagy legalább egy horgásztó partján. A közelgő Brexit előszele már úgyis annyira megdrágította a kereskedést, hogy alig van keresnivalója a piacon. Pláne, hogy a szavazásra a nagyok mindenkit a fedélzetre parancsoltak.

Hogy mit tegyen, aki mégis játszani akar? Nos, máskor adódna az opciózás, de most az sem olcsó mulatság. Jobb híján a földgolyó túlsó oldalára evickélhetünk, hátha odáig nem érnek el a Brexit hullámai. Talán a kenguruk földje elég messze esik Londontól.

Hopp egy jegyzőkönyv!

Megismerhettük a június 7-én tartott ausztrál kamatdöntő ülés jegyzőkönyvét, amikor 1,75 százalékon tartotta az alapkamatot az RBA – mondta Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője. Hozzátéve: a jegyzőkönyvből kiderül, hogy továbbra is rendkívül visszafogott inflációval számol a jegybank, melynek elsősorban a tartósan alacsony olajár, és a mérsékelt fogyasztás az oka.

Csak augusztusban vághatnak

Mivel az ausztrál jegybank inflációs célsávja 2-3 százalék, ezért jó esély van rá - folytatta, hogy az augusztusi kamatdöntő ülésen ismét csökkentik a kamatot. Ezt a forgatókönyvet támogatja az ausztrál dollár erősödése is.

Legutóbb májusban történt kamatvágás, melyet követően jelentősen gyengült az ausztrál dollár árfolyama az amerikai dollárral szemben, azóta azonban - részben az amerikai kamatemelés tolódása miatt - visszaerősödött, mely kényelmetlen lehet az ausztrál gazdasági növekedés szempontjából.

Ezt olvasta már?

Nagyot esett a Richter 7000 forint közeléből »