Nehéz hét jön a dollár életében

| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

A múlt héten kirajzolódott dupla tető ellenére is bizonytalan a dollár pályája. Pláne, hogy immár Európában is gyülekeznek a héják, s hamar lecsíphetnek az amerikai kamatelőnyből.

Bár az euró-dollár charton szépen kirajzolódott a múlt héten egy trendfordító dupla tető alakzat 1,22-es nyakvonallal, még sem tudott tartósan 1,23 alá kerülni az EUR/USD kurzus azt követően, hogy letörte a rövidtávú mozgóátlagokat. 

Napok óta oldalazgat

Az Erste elemzői szerint összességében oldalazó mozgás jellemezte az elmúlt hét második felében a kurzust, így fontos hét következhet a devizapár szempontjából, ha ugyanis újfent a rövidtávú mozgóátlagok fölé kerekedne az árfolyam, az továbbra is az erős emelkedő trend folytatódására utalna.

Ám ez egyelőre még nem következett be, így a technikai kép továbbra is a korrekció irányába mutat.

Holnap meghallgatják Powellt

Kedden, majd csütörtökön tartják Jerome Powell, a Fed új elnökének első meghallgatását a Kongresszus előtt. A képviselők minden bizonnyal a kamatpályáról és a gazdaság kilátásairól fogják kérdezni Powellt, valamint többek között a féléves monetáris politikai riport prezentálására is sor kerül.

Ami szintén hatással lehet a dollár pályájára, s kimozdíthatja a holtpontról.

Gyülekeznek a héják

Az Equilor elemzői szerint az is érdekes lehet, hogy a Bloomberg már arról ír, Európában is megjelentek a héják. Legalábbis Dave Rasmden, a Bank of England helyettes kormányzója a Sunday Timesnak adott interjút a hétvégén, s ebben a jegybankár elmondta, hogy amennyiben a bérek gyors ütemben nőnek, a korábban vártnál korábban jöhet a következő kamatemelés az Egyesült Királyságban.

Emlékezhetünk, hogy novemberben még ellenezte a kamatemelést, de azóta megváltoztatta az álláspontját a globális gazdaság folyamatos erősödése miatt. Ramsden aláhúzta, hogy a bérstatisztikákban a 3 százalékos szintet figyelik, amennyiben eléri ezt a szintet a növekedés üteme, lépni fognak. A múlt héten jött ki a friss adat, mely 2,5 százalékos növekedést mutatott.

Ramsden mellett Benoit Coeure, az Európai Központi Bank igazgatótanácsának tagja is megszólalt, aki szerint pedig az EKB-nak lassítania kellene kötvényvásárlásokat mindaddig, amíg egyértelmű iránymutatást nem ad a kamatpályára vonatkozóan.

ARC

Rubens Menin, a brazíliai MRV Engenharia e Participações S.A (MRV) alapító...

FIGYÚZZ ! ! !

Már közhely, hogy a mesterséges intelligencia miatt munkahelyek szűnnek meg.

Egy új műholdnak köszönhetően hamarosan minden eddiginél gyorsabb lesz a...

KRIPTOVALUTÁK VILÁGA

35 milliárd vont (31,51 millió dollárt) loptak el.

Történelmi jelentőségű kijelentést tett az amerikai tőkepiaci felügyelet...

ÜZLET

Kétmilliárd forint értékű beruházás valósul meg az idén Hajdúszoboszlón.

Ezt olvasta már?

Ha csökken az érdeklődés, lanyhul a kedv »