Nem csak az euróval kerülhet paritásba a dollár

| forrás:
TF-információ
| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Ha extrém Brexit hírek jönnek és a dollár valóban erőre kap, könnyen elképzelhető az egyező árfolyam a font és a dollár esetében (kábel). Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője a britek kilépése körüli turbulenciákat vette sorra. Jöhet a "Hard Brexit"?

Egyre nagyobb az ereje a fontnak

Bár már egyre valószínűbb, hogy a britek meglépik a Hard Brexitet, ennek ellenére a font erősödőben van. A dollárral az 1,26-os szintek felett, a forinttal szemben pedig 366-os árfolyamot is elértük - mondta el Saághy Pál, az Equilor Befektetési Zrt. vezető üzletkötője.

A Moody's mondhat ma véleményt az Egyesült Királyság adósságáról és gazdaságáról, piaczárás után. A héten a font árfolyama erősödött, miután megszületett az Alkotmánybíróság döntése és szükséges parlamenti jóváhagyás a brexit megindításához. Ugyanakkor az erre vonatkozó törvénytervezet kifejezetten technikai jellegű felhatalmazás. A vártnál jobb GDP adatok is segítették a fontot a héten.

Theresa May ma Donald Trumppal talákozik. Nagy Britannia hivatalosan még nem kezdhet kétoldalú tárgyalásokat, de a miniszterelnök megpróbálhatja az egyezmény alapjait most lerakni.

A brit kormányfő csütörtökön délután Philadelphiában elmondott beszédében elutasította a "liberális intervenció" politikáját más országokban, ám felhívta a figyelmet Oroszország és Kína magabiztosságára. Az amerikai kongresszusi politikusok kitörő örömmel fogadták őt, beszédét többször tapssal szakították félbe.

Kibocsátók a honi börzén

A Budapesti Értéktőzsdén a következő vállalatok szerepelnek.

Tanulj, hogy ületelhess!

A frankfurti tőzsdét 1585-ben alapították az árfolyamok rögzítésére.

Kanada legnagyobb börzéje, a torontói tőzsde (TSX) 1852-ben alakult.

Ezt olvasta már?

Sok új munkahelyet teremtett a Juncker-terv »