Nincs ami megállítsa a forintot?

| forrás:
TF-információ
| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

A 310 forintos szint tartós áttörése esetén tovább erősödhet a forint a következő hetekben. A jelenlegi optimista hangulat fennmaradása esetén elérhetővé válhat a 305-307,5 közötti tartomány is. - mondta el Kiss Tamás, az Equilor Befektetési Zrt. Private Banking referense.

Mindenki a forintra figyel

Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője kommentárja szerint alacsony forgalom mellett pozitív tartományban nyithat a BUX, nem érkezett piacmozgató hír a főbb magyar részvényekkel kapcsolatban.

A kereskedők inkább a devizapiacra figyelnek, mivel a forint kereskedése az euró ellenében 310 alatti szinteken folytatódik. A Bloomberg hírügynökség arról ír, hogy egy évtizede nem látott alacsony szintekre csökkent a forint árfolyamának változékonysága. A hírügynökség szerint az alacsonyabb volatilitás a jegybank számára világosabb képet vázol szeptemberi döntése előtt, ahol újabb monetáris lazításokról dönthetnek.

Álmos volt még a forint

Alig változott, vegyesen alakult keddre virradóra a forint árfolyama a nemzetközi devizakereskedelemben. Az eurót a hétfő esti 309,40 forint után kedd reggel nyolc óra előtt 309,43 forinton jegyezték. Hétfőn a forint négyhavi árfolyamcsúcsot ért el az euróval szemben.

A dollár árfolyama a hétfő esti 276,42 forintról 275,72 forintra csökkent, a svájci franké pedig 283,95 forintról 284,14 forintra emelkedett. A dollár gyengült, az eurót hétfőn este 1,1185 dolláron, kedd reggel 1,1215 dolláron jegyezték.

Ezt olvasta már?

Erősebb pozícióban találtuk a forintot péntek reggel »