Nyaralás helyett zsákolnak a britek

| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Két típusát különböztethetjük meg most a befektetőknek: az egyik nyaral, a másik angol kötvényt vásárol.

Jellemző a Brexit utáni őrületre, hogy a britek megint kijöttek egy 50 éves lejáratú papírral, amit elkapkodtak a befektetők.

Kötvénypiacra támaszkodik a font

Semmi sem mozdul a piacon, csak a kötvényeket tépik – mondta Pálffy Gergely, a Raiffeisen devizaelemzője. Hozzátéve: nem véletlenül, hiszen arra számít a piac, hogy már nem csökkenti lényegesen a BoE a 0,25 százalékos alapkamatot, de erősen sanszos, hogy felpörgeti a kötvényvásárlásokat. Ezért sokan zsákolják a kötvényeket. Ami erős támaszt nyújt a fontnak.

5 figura van a pakliban

A klasszikus kábelfont chartjára pillantva azt látjuk – folytatta, hogy a Brexit 1,48-ról 1,29-re lökte a kurzust. Ahonnan egészen 1,33-ig kapaszkodott vissza, majd a legutóbbi kamatcsökkentés 1,28-ra taszította vissza. Most valamivel 1,29 fölött mozog az árfolyam. És rövid távon újabb visszarendeződés várható, körülbelül 1,35-ig. Ami 5 „figura”, akárhonnan nézzük, tehát, lehet vele keresni, ha bejön.

Várjuk ki az újabb kamatvágást?

A hosszabb távú spájzolással azonban még érdemes várni, mert a piac arra számít, hogy év végéig újra kamatot vág a BoE. Ami ismét 1,29 közelébe lökheti a kábelfontot. Magyarán, ígéretes lehet egy hosszabb távú kábelfont long pozíció. Pláne, hogy a Brexit végrehajtása, akár évekkel eltolódhat. Ha egyáltalán...

Csak épp a beszállás időpontja kérdéses. Persze, addig sem kell tétlenül tölteni az időt. Ha nincs kedvünk a tengerparton kavicsokat gyűjteni, még mindig zsákolhatjuk a brit kötvényeket.

Ezt olvasta már?

Nagyot esett a Richter 7000 forint közeléből »