Paritásig is gyengülhet a font

| forrás:
TF-információ
| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

A mai napon tárgyalja a brit felsőház a Brexit törvényt, ahol számos bizonytalanság van a levegőben, ami a font piacára is átragadt. A következő időszakban akár az 1,20-as szint, majd a paritás is elérhető lehet - véli Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője.

A videó kattintásra indul.

A brit felsőház ismét megvitatja az alsóház által elfogadott brexit-tervezetet. A felsőház végső döntése szavazással zárul, melyre várhatóan az esti órákban kerül sor. Theresa May újabb támadásokra számíthat, olyan módosító javaslat érkezhet, amely a Parlamentet felhatalmazhatná arra, hogy egy végső vétó joggal éljen, ha a kialkudott brexit feltételeket nem tartaná megfelelőnek - írják reggeli elemzésükben az Equilor elemzői.

A Lordok háza arra is felhívta a figyelmet, hogy a brexit nem alkalom arra, hogy megfelelő gondosság nélkül módosítsanak törvényeket. A font árfolyama az 1,20-as szintet érheti el a közeljövőben a politikai bizonytalanságok miatt.

Hosszabb távon alapvetően a font további gyengülésére számítunk elsősorban a dollárral szemben, emiatt a kisebb-nagyobb pozitív korrekciókat short nyitásokra érdemes kihasználni a GBPUSD keresztben. Különösen az idei év első felében számítunk nagyobb volatilitásra a devizaárfolyamban, első nagyobb állomás az 1,15-ös árfolyam lehet a dollárral szemben.

Olvastad már? Tényleg jön a többsebességes Európa?
A többsebességes Európa beindítását szorgalmazta Versailles-ban tartott hétfő esti találkozóján Angela Merkel német kancellár, Francois Hollande francia államfő, Paolo Gentiloni olasz és Mariano Rajoy spanyol miniszterelnök.

Kibocsátók a honi börzén

A Budapesti Értéktőzsdén a következő vállalatok szerepelnek.

Tanulj, hogy ületelhess!

A frankfurti tőzsdét 1585-ben alapították az árfolyamok rögzítésére.

Kanada legnagyobb börzéje, a torontói tőzsde (TSX) 1852-ben alakult.

Ezt olvasta már?

Nem veszik be a jüant a libra kosarába »