Rápihent a forint a hétre

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 1 perc

Nyugodt kereskedés, semmi kapkodás. Így teljesített a forint az elmúlt hét során- áll az Akcenta elemzésében.

Nem sokat változott a forint árfolyama

A HUF/EUR árfolyam a hét folyamán nem volt túl változékony. A kereskedés nyugodt hangulatban és a 311,3 – 313,6 HUF/EUR sávban folyt. Csütörtök délután az árfolyam a 312,1 HUF/EUR szinten zárt.

A dollár esetében sem lehettünk tanúi az árfolyam nagy kilengéseinek. A hét első felében 273,3 – 275,8 HUF/USD sávban mozgott a kereskedés. Szerda délután a forintot erősödés kísérte, így csütörtök reggel az árfolyam 272 HUF/USD volt. A forint ereje a nap folyamán viszont már csökkent, így a zárásnál 274,3 HUF/USD volt az árfolyam.

A Fed kamatemeléseire még várni kell

Az Amerikai Központi Bank (Fed) szerdán közzétette márciusi tárgyalásának eredményeit. „A vezetőség többsége megegyezett abban, hogy a kamatok emelése még korai lenne, a szigorításra pár hónapot várni kell. A résztvevők általi konszenzusból arra lehet következtetni, hogy a Fed ebben az évben kétszer fogja emelni kamatait – hogy mikor, az még kérdéses” – vélekedett az AKCENTA CZ elemzője. A pénzügyi piacok jelenlegi becslései alapján 50 százalék esélye van a Fed 23 bázispontú emelésének.

Az EKB választ vár az MNB-től

Az MNB „sárga lapot“ kapott az Európai Központi Banktól (EKB). Az EKB magyarázatot kért magyar kollégáitól bizonyos saját alapokkal kapcsolatban, amelyeket jelenleg az MNB kezel. Az EKB számára gyanús, hogy az MNB ezeken az alapokon keresztül különböző projekteket támogat, amelyek nem a bank hatáskörébe tartoznak.

Az EKB-nak például nem tetszik, hogy az MNB 2015-ben felvásárolta a Budapesti Értéktőzsde többségi részesedését, továbbá ingatlanokat és műtárgyakat is. Az MNB bejelentette, hogy a kérdésekre kielégítő válaszokat fog adni.

Ezt olvasta már?

337 forint felé csúszott az euró árfolyama »