Riszál a piacon a japán jen

| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Egyre izgalmasabban alakul a jen jegyzése.

Most éppen gyengült a japán fizetőeszköz a dollárral szemben, miközben egy rövid távú erősödő trendcsatornában mozog, ám hosszú távon továbbra is a gyengülés van napirenden.

Kitörés vagy sávozás

Ha az USD/JPY chartra pillantunk, azt látjuk, hogy 111,40-nél húzódik a támasz, 114-nél az ellenállás, mindkettő klasszikus Fibo szint, s most 113,70-nél tartunk – mondta Pálffy Gergely, a Raiffeisen devizaelemzője.

Hozzátéve: a mostani emelkedéssel törhet a 2 havi csökkenő trendcsatorna, s amennyiben ez bekövetkezik, akkor a 115-nél húzódó 50 napos mozgóátlag kerül képbe, majd a következő technikai megálló 118-119-nél esedékes, vagyis lenne tere a további emelkedésnek.

Míg ellenkező esetben, vagyis, ha lefordul a kurzus a sáv tetejéről, akkor 111,40 környékére süllyedhet akadály nélkül. Ez alatt pedig már a 100 napos mozgóátlag kerülhet képbe, ami most 110,60-nál húzódik.

Mozgolódik a jegybank

Az is színezi a képet, hogy időnként a tokiói jegybankárok is közbelépnek. Így például, a minap is mindent megvettek a japán állampapírpiacon, aminek pozitív hozama volt. Az akció révén a hozamgörbe hosszabb oldalát ugyan sikerült lelapítani, ám a rövid oldal alig reagált az intervencióra.

Eggyel feljebb is költözhet a kurzus

Észre kell venni, hogy hiába csökken rövid távon a trend, a hosszú távú trend továbbra is emelkedő. Az egyéves átlagár is 118 közelében található. Éppen ezért az is esélyes, hogy a rövid távú trendcsatorna törése esetén a 115 és 120 közti sávba költözik fel a kurzus.

Kibocsátók a honi börzén

A Budapesti Értéktőzsdén a következő vállalatok szerepelnek.

Tanulj, hogy ületelhess!

A frankfurti tőzsdét 1585-ben alapították az árfolyamok rögzítésére.

Kanada legnagyobb börzéje, a torontói tőzsde (TSX) 1852-ben alakult.

Ezt olvasta már?

Nem veszik be a jüant a libra kosarába »