Tartotta az elért szinteket a forint

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 1 perc

A forint/euró árfolyam a hét elején viszonylag nyugodt volt, hétfőn és kedden a 307,5 - 309 forint/euró sávban mozgott, viszont szerdán már a 309 forint/euró volt a jellemző szint. Csütörtökön a forint még tovább gyengült, elérte a 309,8 forint/euró szintet, délután azonban ezt sikerült részlegesen korrigálni - derült ki az Akcenta elemzéséből

Nem volt komoly mozgás

A forint/euró árfolyam sem változott lényegesen A forint volatilitása az amerikai dollárral szemben a héten nagyon alacsony volt. A kereskedés a 282,4 – 285,5 forint/dollár értékek között folyt, csütörtök délután 283 forint/euró szinten zárt a forint.

„A forint/dollár árfolyam alakulása a forint/euró és euró/dollár pároktól nagymértékben függ, ha megfigyeljük az utóbbi piac alakulását, akkor láthatjuk, hogy itt sem voltak lényeges változások" – értékelte az aktuális devizapiaci helyzetet az Akcenta CZ elemzője.

Ennek az az oka szerinte, hogy az új makrogazdasági adatok az eurózónából és az Egyesült Államokból nem befolyásolták a piacot. Az eurózónából érkező adatoknak nem szenteltek nagy figyelmet a befektetők. Az Amerikából származó adatokból főleg a új házak eladása és a szeptemberi fogyasztói bizalom érdekelte a kereskedőket, amelyek az elvárásokhoz képest kicsit visszamaradtak, de a piacot nem befolyásolták.

Nem változott a kamatszint

Az euró/dollár (és a forint/dollár) árfolyamon még a héten mozdíthat az amerikai gazdaság 3. negyedévéből származó előzetes becslése. Ennek eredménye alapján fog a Fed dönteni a kamatemeléssel kapcsolatban.

Változatlan az MNB kamatpolitikája A hét fő eseménye a Magyar Nemzeti Bank (MNB) keddi tárgyalása volt. A bank kamatpolitikája változatlan (a fő hitelkamat 0,9 százalék, betéti kamatláb -0,05 százalék, a Lombard kamat a fedezett hitelekre 1,05 százalék), tehát csak a nem hagyományos eszközök feltételeiben történt változás. A 3 hónapos betéti eszközállomány a felére csökkent.

Ezt olvasta már?

Stabilan 12000 pont felett a DAX index »