Tovább erősödhet a font

| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Új fázisba léphetnek a brexit tárgyalások.

A hírek szerint megállapodás született a Brexit főbb kérdéseiről. Ami azonnal éreztette hatását a fontpiacon.

Pletykák erősítették

A pletykák már tegnap erősítették a fontot, mivel az első fordulós tárgyalások lezárása kulcsfontosságú a december 14-i uniós csúcstalálkozó előtt – mondta Varga Zoltán, az Equilor elemzője.

Hozzátéve: nos, a hírek szerint megállapodásra jutott Jean-Claude Juncker bizottsági elnök és Theresa May brit kormányfő. Így új fázisba léphetnek a kereskedelmi tárgyalások.

A kábel meg sem rezdült

Érdekes módon a dollárviszonylatban, vagyis a kábelfont esetében nem látni fonterősödési potenciált. Annál izgalmasabb azonban az euró/font devizapár – folytatta.

Az euróval szemben letörte a támaszt

A chartra pillantva, azt látjuk, hogy 0,8750-nél húzódott egy erős támasz, amit letört a kurzus, s immár 0,87 alatt van a jegyzés. Ez részint az euró gyengülésének, részint a font erősödésének köszönhető.

A következő támasz szint 0,85-nél húzódik, vagyis rövid távon 1,5 százalékos fonterősödési potenciál kínálkozik.

Itt a várva várt fordulat Brexit-ügyben
Hosszú hónapok tárgyalásai után megszületett a megállapodás az Egyesült Királyság uniós kiválásának legfontosabb feltételeiről - jelentette be csütörtöki közös sajtóértekezletén Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke és Theresa May brit kormányfő, miután korán reggel ismét tárgyalóasztalhoz ültek Brüsszelben.

Ezt olvasta már?

Erősödést hozott a ma reggel »