Trump kezében a dollár

| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Az elnök még a héten aláírhatja az importvámokról szóló rendeletet.

Csak a részvénypiacokon enyhült a feszültség az amerikai importvámok tervéről érkező újabb hírekre. A dollár még mindig a rövidtávú mozgóátlagok kereszteződésében időzik.

Nem túl jó ötlet a vám

Az Erste kommentárja szerint megnyugodhatnak a piacok, mert a képviselőház republikánus vezetője szerint nem túl jó ötlet Donald Trump gondolata az acélipari vámról, mert azt megszenvedheti az amerikai gazdaság, s ezért valószínűleg nem is szavaznák meg. Különben is recsegtek ropogtak a szintek sok esetben, így talán nem meglepő, hogy amúgy is fordulóba kezdtek a piacok, amelyet csak megolajozott a fenti kijelentés.

Ugyanakkor a Nafta miatt Kanada és Mexikó eleve is kimaradna az „áldásból”, miközben a két ország együtt majd az import felét adja. Sőt, a globalizációval számos alkatrész készül az USA-ban, amely aztán visszakerül Európába. Vagyis a kérdés korántsem olyan egyszerű, mint ahogy azt Trump gondolta. 

Még a héten aláírhatja

Észre kell azonban venni, hogy még nem született meg a végső döntés, sőt, egyelőre Trump minden lehetséges opciót függőben tart. És kijelentette, hogy nem hátrál meg. Így könnyen előfordulhat, hogy valóban kiveti a vámokat az acél- és alumínium-importra. Ebben az esetben az elnöki rendelet aláírására még a héten sor kerülhet.

Nyomás alatt a dollár

Az importvám ügye továbbra is nyomás alatt tartja a dollárt. Technikai szempontból külön érdekesség, hogy az EUR/USD charton még februárban szépen kirajzolódott egy trendfordító dupla tető alakzat, 1,22-es nyakvonallal, 1,19 felé mutató „célárral”. De március elején megtört a korrekció ereje, s gyönge oldalazásba fulladt a lendület.

Mozgóátlagok kereszteződésében

A kurzus továbbra is a rövid távú mozgóátlagok kereszteződésében időzik. Amennyiben ezek fölé kerülne, s áttörné az 1,236-os szintet felfelé, akkor ismét az 1,25-ös szint kerülhet célkeresztbe.

ARC

Rubens Menin, a brazíliai MRV Engenharia e Participações S.A (MRV) alapító...

FIGYÚZZ ! ! !

Már közhely, hogy a mesterséges intelligencia miatt munkahelyek szűnnek meg.

Egy új műholdnak köszönhetően hamarosan minden eddiginél gyorsabb lesz a...

KRIPTOVALUTÁK VILÁGA

35 milliárd vont (31,51 millió dollárt) loptak el.

Történelmi jelentőségű kijelentést tett az amerikai tőkepiaci felügyelet...

ÜZLET

Kétmilliárd forint értékű beruházás valósul meg az idén Hajdúszoboszlón.

Ezt olvasta már?

Ha csökken az érdeklődés, lanyhul a kedv »