Van tartalék a dollár erősödésében

| forrás:
TF-információ
| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Nagyot fordultak a piacok a múlt héten. Az ok természetesen az amerikai elnökválasztás volt. A dollár árfolyamában is megfigyelhetőek voltak ezek a trendek, jelenleg emelkedőben van az árfolyam.

Jelenleg nagy, 84 százalékos esélyt jósolnak az elemzők a Fed újabb, decemberi 25 bázispontos kamatemelésének. Emiatt az elkövetkezendő időben érdemes óvatosan kereskedni az euró/dollárral, mert megnőhet a volatilitás - foglalta össze Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője.

Hosszabb távon árazzák Trumpot

A pénzügyi piacokat a héten az amerikai elnökválasztás mozgatta. Kell jelentős változással számolnunk az elkövetkező napokban, teszi fel a kérdést az Akcenta elemzése. „Többhetes távlatokban gondolkodva nem valószínű, hogy az új elnök megválasztása nagymértékű hatást gyakorolna az amerikai dollárra. Hosszabb távon az lesz a döntő, hogy Donald Trump milyen gazdasági lépéseket fog tenni. Trump gazdasági programja egyelőre még rejtély” – közölte az AKCENTA CZ devizapiaci elemzője.

Hamar megnyugodtak a piacok

A közvélemény "kiábrándultságát" csupán pár órán át tükrözték a pénzpiacok. Aztán a Clinton pozik bezárását követően általános vásárlási láz kezdődött a devizapiacon.

Pár órányi dollár beadás után már szinte minden pénzt és adósságot megvettek a devizapiacon. Szoros kivételt csupán a kanadai, az ausztrál és az új-zélandi deviza képezett.

Így reagáltak a többiek
A dollár erősödésével párhuzamosan gyengült a forint a főbb nemzetközi devizákkal szemben a múlt héten délután a bankközi piacon. A világ vezető tőzsdéin emelkedésre váltottak az irányadó indexek. A befektetők gyorsan felocsúdtak a kezdeti sokkból, amelyet az amerikai elnökválasztás váratlan eredménye okozott. Donald Trump győzelme után zuhanórepülésre váltott a dollár a részvényárfolyamokkal együtt, de Trump békülékeny beszéde után a nap folyamán az eladási hullámot fokozatosan felváltotta a vásárlás.

Ezt olvasta már?

Megszüntetik az acélra és alumíniumra kivetett vámot »