-->

Amerikában lesz a hét legjobban várt eseménye

| forrás:
TF-információ
| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

A hét eleje nem indult valami izgalmasan, de viszont a többi napon sok adatra számíthatunk mind Európából, mind pedig a tengerentúlról. A Jackson Hole-i jegybankári konferencia fontos infókat árulhat el az amerikai kamatemelésről, az euró/dollár keresztet figyelők örömére.

Hétvégén ismét a jegybanki kommentárokra figyelnek a piaci szereplők. Most tartják a Fed hagyományos, háromnapos szimpóziumát Jackson Hole-ban.

Bár az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed, egyik „házi újságírója”, azt találta mondani egyszer, hogy a büfében zajlanak a legfontosabb szakmai viták, kár lenne lebecsülni a jegybankárok nyár végi zárt körű klubjának jelentőségét. Különösen, hogy az elmúlt években többször is megtörtént, épp a Sziklás-hegységben található üdülőhelyen jelentették be a soron követő válságkezelő intézkedéseket.

Jelentősen átalakult a nyár végi konferencia szerepe - mondta Blahó Levente, a Raiffeisen elemzője. Hozzátéve: amíg Ben Bernanke előszeretettel használta ki a fórum lehetőségeit, afféle plusz kamatdöntő ülésnek tekintve azt, s többször is a Sziklás-hegységben hirdette meg az újabb mennyiségi lazítást.