Az indexek emelkedése folytatódott

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Mérsékelten tovább erősödtek csütörtökön a New York-i részvénytőzsdék, miután szerdán új csúcsokra hágtak a mutatók.

A piacokat szerdán feltüzelte, hogy Jerome Powell, az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed elnöke egyértelműen utalt a júliusi kamatcsökkentés lehetőségére. A piacok már egy 50 bázispontos csökkentést sem tartottak kizártnak, amit néhány nappal korábban a piaci szereplők alig két százaléka tartott elképzelhetőnek. Kissé lelohadt a lelkesedés, amikor csütörtök kora délután a vártnál magasabb inflációs adatok érkeztek, de az indexek emelkedése folytatódott.

A 30 vezető iparvállalat Dow Jones (DJIA) indexe 0,52 százalékkal, az S&P 500 0,25 százalékkal, a technológiai részvények Nasdaq Composite indexe 0,19 százalékkal emelkedett a kereskedés első fél órájában. Szerdán erősödött New York. A DJIA 0,29 százalékkal, az S&P 500 0,45 százalékkal, a Nasdaq 0,75 százalékkal emelkedett. Az olaj hat hetes csúcsra emelkedett. A Mexikói-öbölben az olajkutakat evakuálták a közeledő vihar előtt, és egy brit tankhajó elleni iráni provokáció ismét rávilágított a feszültségekre a térségben.

Délutánig a New York-i árupiacon (NYMEX) a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta hordónkénti (159 liter) ára 25 centtel 60,68 dollárra emelkedett. A globális referencia minőség, az északi-tengeri Brent típus jegyzése szeptemberi határidőre 32 centtel 67,33 dollárra ment föl. A dollár kissé gyengült. Az euró kora délután 1,1257 dollár körül forgott a reggeli 1,1249 dollárral szemben. Az arany drágult, miután Jerome Powell Fed elnök elég egyértelműen utalt egy e havi kamatcsökkentés lehetőségére. A fém unciáját (31,104 gramm) kora délután 1419,64 dolláron jegyezték az azonnali piacon, 0,1 százalékkal magasabban, mint szerda este. Az amerikai határidős jegyzés 0,6 százalékkal 1421,60 dollárra emelkedett.

Ezt olvasta már?

Ismét az amerikai-kínai viszály alakítja a hangulatot »