Eleinte nem volt toponNew York

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Indexcsökkenéssel korrigálták a csütörtöki nyitáskor az előző napi nyereséges zárást az amerikai értékpapírpiacok.

New Yorkban a DJIA-30 index 0,37 százalék, az S&P-500 index 0,28 százalék, a Nasdaq Composite index 0,28 százalék veszteséget mutatott a kezdéskor. Az árfolyammutatókat a negyedéves vállalati beszámoló szezonban bemutatott legfrissebb jelentések vitték le a szerdai nyitásban. A főbb indexek olyan "nehézsúlyú" tagjai, mint a Caterpillar és a Boeing a befektetőknek csalódást keltő negyedéves beszámolót publikáltak a nyitás előtt, részvényeik már a tőzsdén kívüli forgalomban nagyot gyengültek, a Boeing egy százalékkal, a Caterpillar öt százalékkal. A technológiai papírokat pedig az adatkezelési gyakorlatuk és versenyellenes magatartásuk miatt az ágazat nagyjai ellen indított felügyeleti vizsgálat tartja nyomás alatt. A Facebook, Amazon és Alphabet részvények mind gyengültek a szerdai nyitás előtt. Az olajár emelkedett kissé szerdán.

Az amerikai tőzsdék nyitásakor a WTI 0,32 százalékkal állt magasabban a globális kereskedelemben hordónként 56,95 dolláron, a Brent ára 0,08 százalékkal 63,88 dollárra emelkedett. A szerdai olajár-emelkedést az amerikai készletek múlt heti nem várt mértékű csökkenése, valamint az olajellátási útvonalak biztonságát veszélyeztető közel-keleti feszültség emelte meg. Az euró kéthavi mélypontra gyengült szerdán a dollárral szemben, részben az euróövezet várakozáson aluli júliusi BMI-mutatója, részben az EKB csütörtöki ülésétől várt mennyiségi monetáris lazítás miatt.

Az arany árát viszont a dollárkamat várható csökkentése emelte meg. Az eurót 0,08 százalékkal jegyzik gyengébben 1,1142 dolláron, az arany ára 0,30 százalékkal unciánként 1426,00 dollárra emelkedett.