Elgondolkozik egyáltalán rajtunk a hitelminősítő?

| forrás:
TF-információ
| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Ma piaczárás után az S&P közölheti hitelminősítését a magyar államadóssággal kapcsolatban. Van arra esély, hogy a jelenlegi stabil kilátást pozitívra változtassák, azonban előfordulhat, hogy nem lesz módosítás - foglalta össze Saághy Pál, az Equilor Zrt. vezető üzletkötője.

Most nem sanszos a felminősítés

Esetleg a kilátások javítása szóba kerülhet. De az is inkább csak nyáron esélyes. Ma piaczárás után az S&P közölheti hitelminősítését a magyar államadóssággal kapcsolatban. Míg a Moody's esetében március 3-án számíthatunk értékelésre. A következő felülvizsgálati kör pedig nyáron (Moody's: július, S&P: augusztus) esedékes.

Talán a kilátás

Az S&P holnapi felülvizsgálata során a BBB-/A-3 besorolás várhatóan nem változik – mondta Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője, hozzátéve: ellenben a jelenlegi stabil kilátásokat azonban pozitívra változtathatja az S&P.

A múlt őszi felminősítés indoklásában az szerepelt – folytatta, hogy az adósság gyorsabb leépítése és/vagy a monetáris transzmisszió erősödése hozhatna újabb pozitív lépéseket, a stabil kilátás pedig arra utalt, hogy akár el is maradhat most pénteken a közlemény a S&P részéről.

Ezt olvasta már?

2021 októberétől érkezhet gáz Szerbia felől »