Estefelé borúsabbá vált New York

| forrás:
MTI/Reuters
| olvasási idő: kb. 1 perc

Mínuszban álltak a New York-i tőzsde irányadó indexei csütörtök este.

Közép-európai idő szerint este fél nyolc körül a 30 vezető amerikai iparvállalat DJIA-mutatója 0,30 százalékos, a tőzsdén jegyzett legnagyobb részvénytársaságok Standard & Poor's 500-as mutatója 0,04 százalékos mínuszban állt, a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója pedig 0,28 százalékos csökkenést jelzett. Csütörtökön nagyrészt a negyedéves vállalati beszámolók mozgatták az amerikai piacokon a tőzsdei árfolyamokat, a vállalati eredmények alakulása és az amerikai-kínai kereskedelmi konfliktusokat övező bizonytalanság is óvatossá teszi a befektetőket.

A hét negyedik kereskedési napján az energiaszektor papírjait az olajárak esése húzta lefelé, a nap vesztesének azonban a kommunikációs szolgáltatási ágazat bizonyult a Netflix papírjának zuhanása folytán. Ezzel szemben a pénzügyi szektor részvényei jól teljesítettek, miután a Morgan Stanley a várakozásoknál magasabb negyedéves profitról számolt be. A 30 vezető amerikai iparvállalat DJIA-mutatóját a Boeing és a UnitedHealth Group 2,4 százalék körüli vesztesége mellett a 3M, a Microsoft, a Home Depot és a Caterpillar 0,8 százalék és 1 százalék közötti árfolyam-csökkenése is lefelé húzta.

A Standard & Poor's 500-as mutatót gyengítette a Netflix 11 százalékos vesztesége, miután a vállalat a csütörtöki tőzsdenyitás előtt közzétett jelentésében amerikai előfizetői számának csökkenéséről és nemzetközi előfizetői bázisának vártnál lassúbb növekedéséről számolt be. Ezzel szemben a Philip Morris árfolyama mintegy 10 százalékot emelkedett annak köszönhetően, hogy a vállalat javította éves profitvárakozását. Az IBM is csaknem 4 százalékos pluszban állt, miután negyedéves profitja felülmúlta az elemzői várakozásokat. A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajféleség ára jelentősen csökkent. Közép-európai idő szerint este fél nyolc körül a New York-i árupiacon a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta hordónkénti (159 liter) 1 dollár 56 cent (2,75 százalék) mínusszal, 55,22 dolláron állt. Az északi-tengeri Brent olaj hordónkénti ára pedig 1 dollár 68 centes (2,64 százalék) csökkenéssel, 61,98 dollár volt.

Az olajár csütörtökön a Mexikói-öbölben a hurrikánveszély miatt leállított olajkutak újraindítása miatt csökkent. Az arany unciánkénti ára 0,33 százalékkal, 4,75 dollárral 1428,05 dollárra emelkedett. A nemzetközi bankközi devizapiacon egy euróért 1,1226 dollárt adtak a délután fél négykor jegyzett 1,1217 dollár után.

Ezt olvasta már?

A kongresszus dönésére várnak a befektetők »