Gyengélkedtek ma New Yorkban

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Csökkenő indexekkel nyitottak kedden a New York-i részvénytőzsdék.

A befektetők aggódnak, hogy a folytatódó amerikai-kínai kereskedelmi vita alaposan lerontja néhány fontos vállalat féléves eredmény-beszámolóját, és jószerével szertefoszlottak azok a remények, hogy a reálgazdaság gyenge teljesítménye miatt az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed agresszíven csökkenti a kamatokat.

A 30 vezető iparvállalat Dow Jones (DJIA) indexe 0,37 százalékkal, az S&P 500 0,33 százalékkal, a technológiai részvények Nasdaq Composite indexe 0,29 százalékkal süllyedt a nyitást követő percekben. Kedden gyengült New York. A DJIA 0,43 százalékkal, az S&P 500 0,48 százalékkal, a Nasdaq 0,78 százalékkal süllyedt. Az olaj drágult.

Az Irán nukleáris programja körüli feszültség és a termeléscsökkentés meghosszabbítása az OPEC és szövetségesei, az OPEC+ csoport részéről ellensúlyozta a globális lassulás és az olajkereslet csökkenése miatti aggodalmakat. Támogatta az árakat, hogy az amerikai olajkészletek az előrejelzések szerint erősen csökkentek, az orosz olajtermelés pedig július elején közel három éves mélypontra süllyedt, mert a legnagyobb termelő, a Rosznyeft termelése a Barátság vezeték szennyeződése miatt visszaesett.

Délutánig a New York-i árupiacon (NYMEX) a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta hordónkénti (159 liter) ára 26 centtel 57,92 dollárra emelkedett. A globális referencia minőség, az északi-tengeri Brent típus jegyzése szeptemberi határidőre 33 centtel 64,44 dollárra ment föl. A dollár kissé erősödött. Az euró kora délután 1,1204 dollár körül forgott a reggeli 1,1214 dollárral szemben.

Az arany a dollár erősödésével párhuzamosan gyengült. A befektetők körében az a többségi vélemény, hogy az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed a jó munkaerőpiaci adatok ellenére következő ülésén csökkenti az irányadó kamatot. A fém unciáját (31,104 gramm) kora délután 1391,94 dolláron jegyezték az azonnali piacon, 0,2 százalékkal alacsonyabban, mint hétfőn. Az amerikai határidős jegyzés 0,5 százalékkal 1393,70 dollárra csökkent.

Ezt olvasta már?

Happy volt mindenki New York-ban »