Ilyen sem volt még a kötvénypiacon

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Történelmi mélypontra süllyedt a tízéves spanyol és ír államkötvény hozama.

Még sosem volt ilyen

A hétfői kereskedésben 0,4 százalék alá - 0,395-re - csökkent az ír állampapír hozama, míg az ugyanilyen lejáratú spanyolé története során először 1 százalék alá bukott, és 0,995 százalékos hozamot fizetett.

Az eurózóna egészében továbbra is nagyon nyomottak az állampapírhozamok. A német Bund negatív hozammal "kecsegtet", a tízéves német papír 0,065 százalékos veszteséggel csábítja a befektetőket.

A 0,1 százalékos hozamszinten, vagy az alatt tanyázik a holland (0,025 százalék), a finn (0,049) és az osztrák (0,1) államkötvény. A francia és a belga papír 0,16 százalékos hozamot ígér, a lett 0,55, a litván 0,65 százalékot, Szlovákia nem egészen 0,90 százalékot.

A bűvös egy százalék fölötti hozamot fizet a tízéves olasz államkötvény (1,125 százalék) és a portugál, amely 2,8 százalékot ígér. A kakukktojás továbbra is Görögország, amelynek állampénzügyei törékenyek, és ez meglátszik az árfolyamokon: a tízéves görög államkötvény 8,3 százalékos hozamot fizet.

Elkapkodták a magyar államkötvényeket
A meghirdetett mennyiségnél 8 milliárd forinttal nagyobb összegben, 53 milliárd forintért értékesített 3, 5 és 10 éves lejáratú államkötvényeket az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) legutóbbi aukcióján.

Ezt olvasta már?

Emelkedett az államkötvények hozama az aukción »