Ki tudja mi lesz a vége New Yorknak?

| forrás:
MTI/Reuters
| olvasási idő: kb. 1 perc

Vegyesen álltak a New York-i tőzsde irányadó indexei csütörtök este.

Közép-európai idő szerint este háromnegyed nyolc körül a 30 vezető amerikai iparvállalat DJIA-mutatója 0,51 százalékos pluszban, a tőzsdén jegyzett legnagyobb részvénytársaságok Standard & Poor's 500-as mutatója 0,09 százalékos mínuszban állt, a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója pedig 0,27 százalékos csökkenést jelzett. Az árfolyamok emelkedésének a szerdai erős nap után csütörtökön is adott némi lendületet, hogy a világgazdasági növekedés lassulásának és az éleződő világkereskedelmi ellentéteknek az amerikai gazdaságra gyakorolt várható hatásának függvényében kamatcsökkentési szándékáról tett egyértelmű jelzést Jerome Powell, az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) elnöke féléves rendszeres kongresszusi meghallgatásán.

A 30 vezető amerikai iparvállalat DJIA-mutatója átlépte a 27 000 pontos határt csütörtökön. Kissé csökkent a lelkesedés, amikor csütörtök kora délután a vártnál magasabb inflációs adatok érkeztek. A Nasdaq Composite mutatót és a Standard & Poor's 500-as indexet a biotechnológiai cégek és a gyógyszergyártók részvényeinek árfolyam-csökkenése húzta lefelé a szektort hátrányosan érintő kormányzati döntés folytán. A csütörtöki kereskedésben az iparvállalatok, valamint a technológiai és a pénzügyi ágazat részvényei szerepeltek a legkedvezőbben. Ezzel szemben az ingatlanszektor és az egészségügyi ágazat részvényei gyengén teljesítettek. A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajkeverék ára a szerdai jelentős emelkedés után csökkent.

Közép-európai idő szerint este háromnegyed nyolc körül a New York-i árupiacon a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta hordónkénti (159 liter) 4 cent (0,07 százalék) mínusszal, 60,39 dolláron állt. Az északi-tengeri Brent olaj hordónkénti ára pedig 29 centes (0,43 százalék) csökkenéssel, 66,72 dollár volt. Az arany unciánkénti ára 0,48 százalékkal, 6,75 dollárral 1405,75 dollárra csökkent. A nemzetközi bankközi devizapiacon egy euróért 1,1253 dollárt adtak a délután fél négykor jegyzett 1,1255 dollár után.

Ezt olvasta már?

Most lelassult a feldolgozóipari aktivitás »