Lent is, fent is New York-ban

| forrás:
MTI/Reuters
| olvasási idő: kb. 1 perc

Vegyesen álltak a New York-i tőzsde irányadó indexei szerda este.

Közép-európai idő szerint este háromnegyed nyolc körül a 30 vezető amerikai iparvállalat DJIA-mutatója 0,48 százalékos mínuszban, a tőzsdén jegyzett legnagyobb részvénytársaságok Standard & Poor's 500-as mutatója 0,10 százalékos pluszban állt, a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 0,34 százalékos emelkedést jelzett. A New York-i tőzsdén szerdán az előző napokhoz hasonlóan a befektetők figyelme nagyrészt a negyedéves vállalati eredményekre irányult. Szerdán a pénzügyi ágazat és az iparvállalatok részvényei teljesítettek a legerősebben, kedvezően szerepeltek a technológiai vállalatok, valamint az energiaszektor papírjai is. Ezzel szemben az egészségügyi és az ingatlanszektor mínuszban állt.

A 30 vezető amerikai iparvállalat DJIA-mutatóját a Caterpillar mintegy 4,5 százalékos, valamint a Boeing 3 százalék körüli vesztesége mellett a Procter & Gamble, a UnitedHealth Group, a Pfizer és a McDonald's 1 százalék körüli árfolyam-csökkenése is lefelé húzta. A Caterpillar és a Boeing részvényének árfolyama a vállalatok befektetők számára csalódást keltő negyedéves eredményei folytán esett jelentős mértékben. A Nasdaq Composite mutatót felfelé húzta a nap egyik legnagyobb nyertesének bizonyuló Texas Instruments 7,5 százalékos nyeresége mellett a Microchip Technology és az NXP Semiconductors 4,5 százalékos emelkedése, valamint a Netflix részvényének 3,4 százalékos drágulása is.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajkeverék ára ellentétesen mozgott. Közép-európai idő szerint este háromnegyed nyolc körül a New York-i árupiacon a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta hordónkénti (159 liter) ára 25 cent (0,44 százalék) mínusszal, 56,52 dolláron állt. Az északi-tengeri Brent olaj hordónkénti ára pedig 9 centes (0,14 százalék) emelkedéssel, 63,92 dollár volt. Az arany unciánkénti ára 0,16 százalékkal, 2,25 dollárral 1423,95 dollárra emelkedett. A nemzetközi bankközi devizapiacon egy euróért 1,1144 dollárt adtak a délután fél négykor jegyzett 1,1148 dollár után.

Ezt olvasta már?

Erős kezdés az amerikai tőzsdéken »