Megpiszkálhatja az árfolyamokat az EKB

| forrás:
TF-információ
| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Délután tudjuk meg, miként döntött az Európai Központi Bank (EKB) a kamatszintről. Nem várunk változtatást, de az idén esélyes a kamatemelés. Erős jelzés hatására emelkedhet a dollár árfolyama az euróval szemben.

Ma délután tartja az Európai Központi Bank soron következő kamatdöntő ülését, ahol várhatóan megkérdezik a jegybankelnököt, hogy készül-e a forgatókönyv az eszközvásárlási program későbbi leépítésére - mondta el Kiss Tamás, az Equilor Befektetési Zrt. Private Banking referense.

Várjuk a részleteket

Elemzők szerint a kamatdöntést követő sajtótájékoztatón vélhetően megkérdezik Mario Draghit, az EKB elnökét, hogy készül-e forgatókönyv az eszközvásárlási program későbbi leépítésére. Az elemző úgy vélte, hogy az erre adott válasz is piacmozgató hír lehet. A határidős árazások alapján a piaci szereplők 47 százaléka számol azzal, hogy már az idén megkezdődik az EKB kamatemelési ciklusa.

Visszafogott kereskedésre számíthatunk
Az Európai Központi Bank (EKB) délutáni kamatdöntését megelőzően visszafogott kereskedésre lehet számítani az európai tőzsdéken. A piacon kialakult konszenzus nem vár kamatemeléstaz euróövezeti jegybanktól, a monetáris politika további alakulására vonatkozó jelzéseket azonban igen.

A fonttal is lehetnek gondok

A következő időszakban akár az 1,20-as szint, majd a paritás is elérhető lehet - véli Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője.

A brit felsőház ismét megvitatja az alsóház által elfogadott brexit-tervezetet. A felsőház végső döntése szavazással zárul, melyre várhatóan az esti órákban kerül sor. Theresa May újabb támadásokra számíthat, olyan módosító javaslat érkezhet, amely a Parlamentet felhatalmazhatná arra, hogy egy végső vétó joggal éljen, ha a kialkudott brexit feltételeket nem tartaná megfelelőnek - írják reggeli elemzésükben az Equilor elemzői.

Ezt olvasta már?

Idén erősebben, jövőre gyengébben teljesít az Unió »