Ne várjunk túl sokat a hitelminősítőtől

| forrás:
TF-információ
| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Nem valószínű, hogy a besorolást a mai napon változtatni fogja az S&P, a pozitív szcenárió az, hogy a magyar adósságbesorolás kilátását javíthatja - mondta Szűcs Zoltán az Aegon Befektetési Alapkezelő Zrt. kötvény portfólió menedzsere.

Ma piaczárás után derül ki, hogy a Standard & Poor’s hitelminősítő módosít-e Magyarország hitelbesorolásán. Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője és a piaci konszenzus szerint is maradhatunk a befektetésre nem ajánlott, BB+ kategóriában.

Erre számíthatunk

A Standard & Poor's ma vizsgálja a magyar államadós-osztályzatot. A nemzetközi hitelminősítő idei felülvizsgálati menetrendjében ez a szuverén magyar besorolások értékelésére kitűzött második idei időpont, utána az idén már nem szerepel e cég listáján a magyar államadós-besorolás értékelése.

Az S&P várhatóan péntek este, az európai piaci zárások után jelenti be döntését Londonban. A Standard & Poor's előzőleg március 18-án vizsgálta Magyarország hosszú és rövid futamidejű, devizában és forintban fennálló államadósságának "BB plusz/B" szintű besorolását, amelyet akkor változatlan stabil kilátással megerősített. A mai bejelentéssel talán ezt a stabil kilátást javíthatják pozitívra.

Már így is érezhető a trend
Augusztusban mérséklődött a bankrendszer forintlikviditása, a három hónapos jegybanki betétek 91,3 milliárd forintos csökkenése meghaladta az egynapos betétek átlagállományának 34,3 milliárd forintos és az egyéb betétek 26,5 milliárdos növekedését - derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) statisztikai mérlegének hétfőn közzétett előzetes adataiból.

Ezt olvasta már?

Negatívra rontotta Franciaország kilátását a Fitch »