Az indexek emelkedése folytatódott

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Mérsékelten tovább erősödtek csütörtökön a New York-i részvénytőzsdék, miután szerdán új csúcsokra hágtak a mutatók.

A piacokat szerdán feltüzelte, hogy Jerome Powell, az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed elnöke egyértelműen utalt a júliusi kamatcsökkentés lehetőségére. A piacok már egy 50 bázispontos csökkentést sem tartottak kizártnak, amit néhány nappal korábban a piaci szereplők alig két százaléka tartott elképzelhetőnek. Kissé lelohadt a lelkesedés, amikor csütörtök kora délután a vártnál magasabb inflációs adatok érkeztek, de az indexek emelkedése folytatódott.

A 30 vezető iparvállalat Dow Jones (DJIA) indexe 0,52 százalékkal, az S&P 500 0,25 százalékkal, a technológiai részvények Nasdaq Composite indexe 0,19 százalékkal emelkedett a kereskedés első fél órájában. Szerdán erősödött New York. A DJIA 0,29 százalékkal, az S&P 500 0,45 százalékkal, a Nasdaq 0,75 százalékkal emelkedett. Az olaj hat hetes csúcsra emelkedett. A Mexikói-öbölben az olajkutakat evakuálták a közeledő vihar előtt, és egy brit tankhajó elleni iráni provokáció ismét rávilágított a feszültségekre a térségben.

Délutánig a New York-i árupiacon (NYMEX) a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta hordónkénti (159 liter) ára 25 centtel 60,68 dollárra emelkedett. A globális referencia minőség, az északi-tengeri Brent típus jegyzése szeptemberi határidőre 32 centtel 67,33 dollárra ment föl. A dollár kissé gyengült. Az euró kora délután 1,1257 dollár körül forgott a reggeli 1,1249 dollárral szemben. Az arany drágult, miután Jerome Powell Fed elnök elég egyértelműen utalt egy e havi kamatcsökkentés lehetőségére. A fém unciáját (31,104 gramm) kora délután 1419,64 dolláron jegyezték az azonnali piacon, 0,1 százalékkal magasabban, mint szerda este. Az amerikai határidős jegyzés 0,6 százalékkal 1421,60 dollárra emelkedett.

Kibocsátók a honi börzén

A Budapesti Értéktőzsdén a következő vállalatok szerepelnek.

Tanulj, hogy ületelhess!

A frankfurti tőzsdét 1585-ben alapították az árfolyamok rögzítésére.

Kanada legnagyobb börzéje, a torontói tőzsde (TSX) 1852-ben alakult.

Ezt olvasta már?

Irán miatt esik egymásnak Kína és az USA »