Ilyen se volt még a kincstárjegy aukción

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

A keddi 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukción első alkalommal adtak be negatív hozam mellett ajánlatot, az átlaghozam a múlt hetihez hasonlóan változatlanul 0,01 százalék lett, ugyanakkor az elfogadott minimális hozam mínusz 0,01 százalék lett.

0,07 százalékos referenciahozam

A heti rendszerességgel tartott 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukción az ÁKK 20 milliárd forintért vitt piacra állampapírt. Az elsődleges forgalmazók 14,17 milliárd forint ajánlatából az ÁKK 11,99 milliárd forintot fogadott el.

Az előző kereskedési napon, hétfőn a 3 hónapos lejáratra a másodpiacon 0,07 százalékos referenciahozam alakult ki. A 3 hónapos diszkont kincstárjegy az idei évet 1,15 százalékos aukciós átlaghozammal kezdte, 2016 elején a hozam 1,13 százalék volt, 2015 elején 1,84 százalék, 2014 elején pedig 2,90 százalék.

Nem áll le a lakosság az állampapírok vásárlásával

Megközelíti az előző havi értékesítési csúcsot a lakossági állampapírok februári állománynövekedése. A 339 milliárd forintos emelkedés motorjai a három favorit, a Féléves és a Kamatozó Kincstárjegyek valamint a Prémium Magyar Államkötvények voltak - közölte az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).

Együttesen, a Féléves és a Kamatozó Kincstárjegyek valamint a Prémium Magyar Államkötvények (PMÁK) a 339 milliárd forintos februári növekmény csaknem 99 százalékát tették ki.

A hónap közepén az adósságkezelő lezárta a 2,75, ill. a 3,25 százalék kamatprémiumot garantáló PMÁK sorozatokat. Ennek megtörténte előtt még sokan vásároltak a magasabb kamatozású kötvényekből, ami a PMÁK állomány eddig soha nem látott mértékű növekedését eredményezte.

Ezt olvasta már?

Nem remekel a diszkont kincstárjegy »