Döntöttek a jegybankban: marad a kamat

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

A Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa nem változtatott a jegybanki alapkamat 0,9 százalékos szintjén, és a kamatfolyosó sem módosult - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) kedden.

A döntés megfelelt az elemzői várakozásoknak.

A jegybanki alapkamat 0,90 százalékon áll 2016. május 25. óta. Az egynapos jegybanki fedezett hitel kamatlába 0,9 százalék, az egynapos jegybanki betét kamata pedig mínusz 0,15 százalék maradt.

Tanulj a tőzsdén kereskedni 21 nap alatt! Kérd az INGYENES videóidat még ma! (A kereskedés kockázatos.) (x)

A legutóbbi, március végi kamatdöntő ülésről kiadott rövidített jegyzőkönyvben közölték: a monetáris tanács megítélése szerint az inflációs cél fenntartható eléréséhez az alapkamat, valamint a laza monetáris kondíciók tartós fenntartása szükséges. A tanács kiemelt figyelemmel kíséri a monetáris kondíciók alakulását, és a kibővített eszköztár alkalmazásával biztosítja a laza monetáris kondíciók tartós fennmaradását.

Török Zoltán, a Raiffeisen Bank vezető elemzője egy hétfői sajtótájékoztatón azt mondta: szerinte a következő két évben sem éri el a hazai infláció a célnak tekintett 3 százalékos szintet. Úgy vélte, az MNB első alapkamat-emelése csak 2019 végén várható.

Olvastad már? Mire jutnak a jegybankárok?
Aligha számíthatunk kamatmozgásra a kamatdöntések hetén. Azért a jegybanki kommunikáció hangsúlyeltolódásai érdekesek lehetnek.

Ezt olvasta már?

Odavágott a Magyar Nemzeti Bank a Nyugatnak »