A vártnál nagyobb eredmény az Electrolux-nál

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

A Magyarországon is jelen lévő svéd Electrolux háztartási gépeket és berendezéseket gyártó vállalat a szakértők által vártnál nagyobb, de az egy évvel korábbinál kisebb negyedéves működési eredményt ért el a második negyedévben.

A stockholmi központú cég szerdán azt közölte, hogy a június végével zárult második negyedévben a működési eredménye 1,65 milliárd svéd koronára (1 korona=31,31 forint) csökkent az egy évvel korábbi 1,92 milliárd koronáról. Szakértők a működési eredmény nagyobb romlására, 1,61 milliárd koronára számítottak. A cég arra figyelmeztetett, hogy komoly kihívások elé néz a következő negyedévekben, miután várakozása szerint ötből három fő piacán csökkenhet a termékei iránti kereslet a korábban prognosztizálthoz képest.

A keresletnövekedés Észak-Amerikában például idén 0-2 százalék lesz a korábban becsült 2-3 százalék bővülés helyett. A vállalat gyengébb keresletre számít az eredetileg várthoz képest Latin-Amerikában és Ausztráliában is. A vállalat Electrolux, Frigidaire, AEG, Anova és egy sor másik márkanév alatt gyárt háztartási készülékeket. Az 1919 óta működő, több mint 55 ezer munkavállalót foglalkoztató cég az elmúlt 26 évben csaknem 150 milliárd forintot fektetett be Magyarországon.

Az Electrolux-csoport 1991-ben vásárolta meg a Lehel Hűtőgépgyárat, 1998-ban porszívógyárat nyitott Jászberényben, majd 2005-ben zöldmezős beruházással épített hűtőszekrénygyárat Nyíregyházán.

Ezt olvasta már?

Most mi van veled Morgan Stanley? »