A vártnál nagyobb eredmény az Electrolux-nál

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

A Magyarországon is jelen lévő svéd Electrolux háztartási gépeket és berendezéseket gyártó vállalat a szakértők által vártnál nagyobb, de az egy évvel korábbinál kisebb negyedéves működési eredményt ért el a második negyedévben.

A stockholmi központú cég szerdán azt közölte, hogy a június végével zárult második negyedévben a működési eredménye 1,65 milliárd svéd koronára (1 korona=31,31 forint) csökkent az egy évvel korábbi 1,92 milliárd koronáról. Szakértők a működési eredmény nagyobb romlására, 1,61 milliárd koronára számítottak. A cég arra figyelmeztetett, hogy komoly kihívások elé néz a következő negyedévekben, miután várakozása szerint ötből három fő piacán csökkenhet a termékei iránti kereslet a korábban prognosztizálthoz képest.

A keresletnövekedés Észak-Amerikában például idén 0-2 százalék lesz a korábban becsült 2-3 százalék bővülés helyett. A vállalat gyengébb keresletre számít az eredetileg várthoz képest Latin-Amerikában és Ausztráliában is. A vállalat Electrolux, Frigidaire, AEG, Anova és egy sor másik márkanév alatt gyárt háztartási készülékeket. Az 1919 óta működő, több mint 55 ezer munkavállalót foglalkoztató cég az elmúlt 26 évben csaknem 150 milliárd forintot fektetett be Magyarországon.

Az Electrolux-csoport 1991-ben vásárolta meg a Lehel Hűtőgépgyárat, 1998-ban porszívógyárat nyitott Jászberényben, majd 2005-ben zöldmezős beruházással épített hűtőszekrénygyárat Nyíregyházán.

XTB az ESMA szabályozásáról

Az európai Forex piac rendkívül fontos kihívásokkal fog szembenézni a 2018-as...

Személyes pénzügyek, hitel, öngondoskodás

4,144 milliárd forint konszolidált adózott nyereséget értek el.

A meghirdetett mennyiségnél 6,5 milliárd forinttal nagyobb az összeg.

Szabálytalan műveletek miatt 4,9 milliárd dolláros a bírság.

ARC

Életének 66. évében súlyos betegség után elhunyt Sergio Marchionne, a Fiat...

Mike Manleyt választották a Fiat Chrysler élére.

Deviza

Nagyot gyengült a forint pénteken a főbb devizákkal szemben.

Öt nullát vágnak le a venezuelai pénznem, a bolivár végéről.

KRIPTOVALUTÁK VILÁGA

A kiberbűnözők az elmúlt évben 21 ezer ether kriptovalutát kerestek.

Önállóan forgalomképes blokklánc-alapú kriptovalutát hoztak létre.

Ezt olvasta már?

Nem semmi, kétszámjegyű a növekedés »