Alaposan belehúzott az Ericsson

| forrás:
MTI/Reuters
| olvasási idő: kb. 1 perc

Vártnál nagyobb nyereséggel és bevétellel zárta az első negyedévet a svéd Ericsson távközlési óriás, részben költségcsökkentő intézkedéseinek hatására, illetve amiatt, hogy legfontosabb piacán, Észak-Amerikában sikerült növelnie értékesítését.

A mobil távközlésihálózat-berendezést gyártó cég szerdán azt közölte, hogy a március végével záródott negyedévben az adózott eredménye 2,32 milliárd svéd korona (250 millió dollár, 1 svéd korona=30,58 forint) lett, az egy évvel korábbi 837 millió korona veszteség után. A szakértői várakozások átlagában szerényebb, 1,51 milliárd korona adózott eredmény szerepelt.

A cég bevétele 13 százalékkal, 48,91 milliárd koronára ugrott, nagyobb lett a várt 48,2 milliárd koronánál. Az Ericsson működési eredménye a negyedévben 4,9 milliárd korona lett az egy évvel korábbi 312 millió korona veszteség után. Az Ericsson árfolyama szerdán csaknem 4 százalékkal nőtt a stockholmi értéktőzsdén. A cég piaci tőkeértéke az év eleje óta 20,25 százalékkal, 300 milliárd korona fölé emelkedett.

Ezt olvasta már?

Tényleg szépen mentelt a Home Depot »