Alposan ráblokkolt a Harley-Davidson

| forrás:
MTI/Reuters
| olvasási idő: kb. 1 perc

A gyengülő amerikai kereslet, valamint a kínai és az európai importvámok miatt bekövetkezett forgalomcsökkenés miatt visszaesett a Harley-Davidson motorkerékpár-gyártó vállalat nyeresége a harmadik negyedévben.

A szeptember végével záródott három hónapban a Harley-Davidson adózott eredménye 24 százalékkal, 86,6 millió dollárra esett az egy évvel korábbi 113,9 millió dollárról. Az egy részvényre jutó nyereség 68 centről 55 centre süllyedt. A motorkerékpárok és alkatrészeinek eladásából származó bevétel 4,9 százalékkal, 1,07 milliárd dollárra csökkent. Az eladott motorkerékpárok száma 58 ezer 522-re mérséklődött a tavalyi harmadik negyedévi 59 ezer 226-ról, ami 1,2 százalékos csökkenés. Az idei első kilenc hónapban eladott motorkerékpárok száma 4,9 százalékkal, 179 ezer 519-re zsugorodott.

A Harley-Davidson a legtöbb kerékpárt az Egyesült Államokban értékesíti, ahol az eladások a harmadik negyedévben 3,6 százalékkal, a januártól szeptember végéig tartó kilenc hónapban 5,6 százalékkal csökkentek éves szinten. A 116 éves múltra visszatekintő tradicionális amerikai motorkerékpár-gyártó vállalat kedden megerősítette a 212-217 ezer motorkerékpár eladására vonatkozó idei éves tervét.

Ezt olvasta már?

Logiszikában csúcson jár a Moller-Maersk »