Balhé ide, vagy oda, menetelt a Tesla

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

A Tesla a harmadik negyedévben több mint 80 ezer elektromos autót gyártott, másfélszeresét az előző negyedévinek - jelentette be kedden az autógyár.

A negyedéves 80 ezres teljes gyártási volumenen belül 53 239 volt Model 3, több mint duplája az előző negyedévinek. A Model 3-ra 50-55 ezres gyártási célt tűzött ki a harmadik negyedévre a Tesla. A Model S és a Model X autókból 26 903-at gyártott a harmadik negyedévben a Tesla, éves előirányzatának megfelelően kicsivel többet a második negyedévinél. A két modellből a Tesla 100 ezret tervez gyártani az idén. Vásárlóinak 83 500 autót szállított le a harmadik negyedévben a Tesla, ami több mint 80 százaléka a tavalyi évben összesen leszállított mennyiségnek.

Elon Musk vezérigazgató szeptember 30-án e-mail üzenetben arról tájékoztatta az amerikai értékpapír felügyeletet (SEC), hogy a nyereségesség felé halad az autógyár működése. A Tesla rekordnagyságú, 717,5 millió dolláros veszteségről számolt be augusztusban a második negyedévre vonatkozóan. A harmadik negyedévi eredményét november elején publikálja az autógyár. A harmadik negyedévi gyártási adatok alapján elképzelhető, hogy nyereségről fog beszámolni. A Tesla részvénye a keddi tőzsdei nyitáskor egy százalékkal erősödött a Nasdaq piacon. Az árfolyam a kereskedés első fél órájában viszont 1,8 százalék veszteségbe fordult.

A Tesla részvénye a hétfői kereskedést közel húsz százalékos nyereséggel fejezte be, miután egy autóipari hírportál belső tájékoztatásra hivatkozva megszellőztette, hogy 50-55 ezres tervének megfelelően 53 ezer Model 3 autót gyártott a harmadik negyedévben a vállalat.

Kibocsátók a honi börzén

A Budapesti Értéktőzsdén a következő vállalatok szerepelnek.

Tanulj, hogy ületelhess!

A frankfurti tőzsdét 1585-ben alapították az árfolyamok rögzítésére.

Kanada legnagyobb börzéje, a torontói tőzsde (TSX) 1852-ben alakult.

Ezt olvasta már?

Indulhat a Teslák gyártása Sanghajban »