Jó eredmény után borulátó a prognózis

| forrás:
MTI/Reuters
| olvasási idő: kb. 1 perc

Elemzők által vártnál nagyobb profitról jelentett az Intel, amely azonban csalódást okozó előrejelzést tett közzé a folyó negyedévre.

Az amerikai mikroprocesszor- és csipgyártó azt közölte, hogy a december végével záródott három hónapban az adózott nyeresége 5,20 milliárd dollár, részvényenként 1,12 dollár lett az egy évvel korábbi 687 millió dollár, részvényeként 15 cent veszteség után. A szakértők által inkább figyelemmel követett egyszeri tételek nélküli részvényarányos eredmény 1,28 dollár lett, nagyobb az elemzői várakozások átlagában szerepelt 1,22 dollárnál. A tavalyi utolsó negyedévben az Intel bevétele 18,66 milliárd dollár volt. Ezzel ugyan felülmúlta az egy évvel korábbi 17,05 milliárd dollárt, de nem érte el az elemzők által várt 19,01 milliárd dollárt.

A részben az amerikai-kínai kereskedelmi háború miatt globálisan visszaeső csipkereslet miatt az Intel a folyó, március végéig tartó negyedévre 16 milliárd dolláros forgalomra és 87 cent részvényarányos eredményre számít, ami elmarad a szakértők által becsült 17,35 milliárd dollár bevételtől és a részvényenkénti 1,01 dollár profittól.

Kibocsátók a honi börzén

A Budapesti Értéktőzsdén a következő vállalatok szerepelnek.

Tanulj, hogy ületelhess!

A frankfurti tőzsdét 1585-ben alapították az árfolyamok rögzítésére.

Kanada legnagyobb börzéje, a torontói tőzsde (TSX) 1852-ben alakult.

Ezt olvasta már?

Feleződött a Daimler tavalyi eredménye »