Kuala Lumpur, Malajzia jó hely az osztrákoknak

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

A malajziai Sapura Energy Bhd eladja szénhidrogén kitermelési üzletága részesedésének 50 százalékát az osztrák OMV konszernnek - jelentette be szerdán a legnagyobb malajziai olaj- és gázipari vállalat.

A hírt az OMV Bécsben az APA hírügynökségnek megerősítette. A Sapura Energy Bhd kitermelési üzletágának (upstream) 50 százaléka 1,6 milliárd dollárért kerül az OMV tulajdonába. A bejelentés négy és fél százalékkal emelte meg a Sapura részvényének árfolyamát a kuala lumpuri tőzsdén. A Sapura nemrégiben jelentette be, hogy részvénykibocsátással meglévő részvényeseinek 4 milliárd ringgit (közel egymilliárd dollár) tőkét kíván előteremteni pénzügyi pozíciójának javítására.

Az OMV kutatási és kitermelési igazgatója Johann Pleininger a Reuters hírügynökséget egy múlt héten adott interjúban tájékoztatta arról, hogy további kitermelési akvizíciókra készül a délkelet-ázsiai térségben még az év vége előtt. Az osztrák olajipari konszern az idén már akvizíciókat hajtott végre Új-Zélandon és az Egyesült Arab Emirátusokban is. Az OMV 10 milliárd eurót tervez akvizíciókra fordítani 2025-ig.

Ezt olvasta már?

Figyelj oda a pénzedre! - Segíthet a lista, melyik alapot válaszd »