Lecsúszott a Sony adózott nyeresége

| forrás:
MTI/Kyodo
| olvasási idő: kb. 1 perc

A játékkonzol üzletág magas fejlesztési költségei miatt csökkent a Sony forgalma és nyeresége az első pénzügyi negyedévben.

A Sony Corp. az április-júniusi negyedévben 1,93 ezer milliárd jen, az egy évvel korábbinál 1,4 százalékkal alacsonyabb értékesítési árbevétel mellett 18,4 százalékkal magasabb, 230,93 milliárd jen működési eredményt ért el. A konszern nettó nyeresége viszont 32,8 százalékkal 152,12 milliárd jenre csökkent. A működési eredmény javulását az okostelefonokban alkalmazott képszenzorok élénk keresletére vezeti vissza a Sony. Az üzletág forgalma éves bázison 70 százalékkal szökött fel a negyedév folyamán.

Az idei teljes, márciussal záródó pénzügyi évre 8,6 ezer milliárd jenes értékesítési árbevételt vetít előre a Sony, 0,8 százalékkal alacsonyabbat az előzőnél. Éves értékesítési árbevételre vonatkozó prognózisát az új PlayStation 4 játékkonzol hardverfejlesztési költségeire hivatkozva csökkentette az előző becslésében megadott 8,8 ezer milliárdhoz képest a Sony. Működési eredményre és nettó nyereségre vonatkozó éves előrejelzését a Sony nem módosította, továbbra is 810 illetve 500 milliárd jenre számít.

Ezt olvasta már?

Nőtt az MVM Csoport adózott eredménye »