Lefelé csúszott a Harley-Davidson

| forrás:
MTI/Reuters
| olvasási idő: kb. 1 perc

A gyengülő kereslet, illetve az európai importtarifák miatt bekövetkezett forgalomcsökkenés mellett kisebb lett a Harley-Davidson motorkerékpár-gyártó vállalat nyeresége is az első negyedévben.

A március végével záródott három hónapban a Harley-Davidson (HD) adózott eredménye 26,7 százalékkal, 127,9 millió dollárra, részvényenként 80 centre zsugorodott az egy évvel korábbi 174,76 millió dollárról, részvényarányosan 1,03 dollárról. A motorkerékpár-gyártó bevétele 12,3 százalékkal, 1,19 milliárd dollárra csökkent. A cég negyedéves bevétele és adózott eredménye megfelelt az elemzői várakozásoknak. Az egyszeri tételek nélküli részvényarányos eredmény 98 cent lett, nagyobb a szakértők által várt 65 centnél.

A Harley Davidson számításai szerint az EU által a cég motorkerékpárjaira kivetett importvám a vállalatnak az idén 100-120 millió dollárjába kerül. A 116 éves múltra visszatekintő motorkerékpár gyártó negyedéves eladása az Egyesült Államokban 4,2 százalékkal, Európában 2,1 százalékkal csökkent.

Ezt olvasta már?

Tényleg szépen mentelt a Home Depot »