Lenovo: tetemes forgalom, megnyugtató nyereség

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

A Lenovo Group kínai személyiszámítógép-gyártó vállalat nyereséggel zárta a tavalyi utolsó három hónapot, a forgalma pedig négy éve a legnagyobb volt a december végével záródott pénzügyi harmadik negyedévében.

A cég csütörtökön azt közölte, hogy a tavalyi utolsó három hónapot 233 millió dollár nyereséggel zárta az egy évvel korábbi 289 millió dollár veszteség után. A két évvel ezelőtti veszteség oka az volt, hogy az amerikai adózási szabályok változása 400 millió dollárt vitt el a negyedéves nyereségből egyszeri tételként. Szakértők kisebb, 207 millió dollár negyedéves adózott eredményre számítottak. A Lenovo bevétele a negyedévben 8,5 százalékkal, 14,04 milliárd dollárra emelkedett. A személyi számítógép üzletág rekordnagyságú, 10,7 milliárd dollár bevételre tett szert a negyedévben, 11,6 százalékkal többet az egy évvel korábbinál.

A mobilkészülék üzletág értékesítése 20 százalékkal csökkent éves összevetésben, ugyanakkor először ért el adózás előtti nyereséget (3 millió dollár) azóta, hogy 2014-ben a Lenovo 2,9 milliárd dollárért megszerezte a Motorola amerikai mobilgyártót.

Kibocsátók a honi börzén

A Budapesti Értéktőzsdén a következő vállalatok szerepelnek.

Tanulj, hogy ületelhess!

A frankfurti tőzsdét 1585-ben alapították az árfolyamok rögzítésére.

Kanada legnagyobb börzéje, a torontói tőzsde (TSX) 1852-ben alakult.

Ezt olvasta már?

Nem remekelt igazán a Hasbro »