Mínuszban álltak az indexek New Yorkban

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Mérsékelt mínuszban álltak a New York-i tőzsde irányadó indexei szerda este.

Közép-európai idő szerint este háromnegyed nyolc körül a 30 vezető amerikai iparvállalat DJIA-mutatója 0,17 százalékos, a tőzsdén jegyzett legnagyobb részvénytársaságok Standard & Poor's 500-as mutatója 0,12 százalékos mínuszban állt, a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója pedig 0,03 százalékos csökkenést jelzett.

Szerdán az előző naphoz hasonlóan negyedéves vállalati beszámolók álltak a befektetői figyelem középpontjában. A nap egyik nyertese a Anadarko Petroleum volt 12 százalék körüli nyereséggel, annak hírére, hogy az Occidental Petroleum felvásárolná az olajipari vállalatot.

A Boeing részvénye 0,85 százalékos pluszban állt, a Caterpillar részvénye mintegy 2,4 százalékos veszteségben állt negyedéves eredményeinek közzététele után. Az AT&T részvénye 4,6 százalékos mínuszban állt, miután negyedéves bevétele elmaradt a várakozásoktól.

Ágazati szinten a szerdai kereskedés nyertese az ingatlanszektor volt, míg a leggyengébben az energiaszektor teljesített. A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajkeverék ára csökkent.

Közép-európai idő szerint este háromnegyed nyolc körül a New York-i árupiacon a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta hordónkénti (159 liter) 52 cent (0,78 százalék) csökkenéssel, 65,78 dolláron állt. Az északi-tengeri Brent olaj hordónkénti ára pedig 13 centes (0,17 százalék) mínuszban, 74,38 dollár volt. Az arany unciánkénti ára 0,44 százalékkal, 5,55 dollárral 1278,75 dollárra emelkedett. A nemzetközi bankközi devizapiacon egy euróért 1,1161 dollárt adtak a délután fél négykor jegyzett 1,1191 dollár után.

Kibocsátók a honi börzén

A Budapesti Értéktőzsdén a következő vállalatok szerepelnek.

Tanulj, hogy ületelhess!

A frankfurti tőzsdét 1585-ben alapították az árfolyamok rögzítésére.

Kanada legnagyobb börzéje, a torontói tőzsde (TSX) 1852-ben alakult.

Ezt olvasta már?

New York: mínuszban a vezető indexek »