Most tényleg nem remekelt a Goldman Sachs

| forrás:
MTI/dpa
| olvasási idő: kb. 1 perc

Nyereségesebb konkurenseivel ellentétben csökkent az amerikai Goldman Sachs bankház forgalma és nyeresége az első negyedévben az egy évvel korábbihoz képest.

A Goldman Sachs amerikai befektetési bank az idei első negyedévben 8,807 milliárd dollár bevételre tett szert, 9 százalékkal magasabbra az előző negyedévinél és 13 százalékkal kisebbre a 2018 első negyedévinél. Az első negyedévben a bankház nyeresége az előző negyedéviről 11 százalékkal, az egy évvel korábbiról 21 százalékkal 2,251 milliárd dollárra csökkent. Az egy részvényre jutó nyereség 5,71 dollár lett, 5 százalékkal alacsonyabb a 2018 negyedik és 18 százalékkal alacsonyabb a 2018 első negyedévinél. A bankház bevételei elsősorban az értékpapír-kereskedelmi üzletágban estek vissza, közel egynegyedével, bár a 2018 első negyedévi eredmény viszonylag magas bázisértéknek számított. A befektetési banki, a pénzügyi tanácsadói, valamint a vagyonkezelő üzletág bevétele szintén csökkent.

A 150 éves múltra visszatekintő amerikai bankház új üzleti területek felé való nyitással igyekszik fellendíteni forgalmát. "Új lehetőségeket keresünk üzletünk szélesebb alapokra helyezéséhez" - mondta David Solomon, a bankház vezérigazgatója. A lakossági üzletágban például a bankház megkezdte hitel és megtakarítási szolgáltatások nyújtását a Marcus online platformon. A Goldman Sachs azonban le van maradva amerikai versenytársai mögött a lakossági üzlet fejlesztésében. A piacvezető JPMorgan Chase például elsősorban tevékenysége kiterjesztésének köszönhetően öt százalékkal 9,2 milliárd dollárra növelte első negyedévi nyereségét. A Citigroup nyeresége pedig két százalékkal 4,7 milliárd euróra emelkedett az első negyedévben. https://www.goldmansachs.com/media-relations/press-releases/current/pdfs/2019-q1-results.pdf

Kibocsátók a honi börzén

A Budapesti Értéktőzsdén a következő vállalatok szerepelnek.

Tanulj, hogy ületelhess!

A frankfurti tőzsdét 1585-ben alapították az árfolyamok rögzítésére.

Kanada legnagyobb börzéje, a torontói tőzsde (TSX) 1852-ben alakult.

Ezt olvasta már?

Nőtt a Honeywell negyedéves nyeresége »