Szépen menetelt a Szberbank

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

A magasabb kamat-, díj- és jutalékbevételeknek és a céltartalékképzés csökkenésének köszönhetően felszökött a Szberbank profitja a második negyedévben.

Oroszország legnagyobb bankja szerdán közölte, hogy a második negyedévben a nettó kamatbevétel 1,2 százalékos és a jutalékbevétel 4,2 százalékos emelkedése mellett nettó nyeresége 16,3 százalékkal növekedett és elérte a 250,3 milliárd rubelt (3,95 milliárd dollár). A nem teljesítő hitelek után képzett céltartalék az egy évvel korábbi 12 milliárd rubelről 9,2 milliárd rubelre csökkent.

A sajáttőke-arányos nyereség 24,9 százalékra emelkedett a 2008 második negyedévi 24,4 százalékról - mondta German Gref, a Szberbank vezérigazgatója. A jó eredmények a lakossági üzletág teljesítményének és a kis- és középvállalati hitelezés fejlődésének köszönhetőek - mondta Alekszander Morozov vezérigazgató-helyettes. Ugyanakkor a nagy ügyfelek hiteligénye mérséklődött. A Szberbank piaci tőkeértéke 83,6 milliárd rubel, és ezzel a második legnagyobb cég a 88,5 milliárd rubel piaci kapitalizációjú Gazprom mögött.

Ezt olvasta már?

Szépen táncolt az Alibaba »