Szépen mentelt a Bank of America

| forrás:
MTI/Reuters
| olvasási idő: kb. 1 perc

A vártnál több nyereséget termelt a Bank of America (BofA) a harmadik negyedévben, miután a tőzsdei kereskedésből származó bevételek és a hitelállomány erőteljes növekedése ellensúlyozni tudta az alacsonyabb kamatok miatti kiesést.

Az Egyesült Államok második legnagyobb bankja szerdán közzétett gyorsjelentésében közölte, hogy július-szeptemberben 5,8 milliárd dollár adózott eredményt ért el, szemben az egy évvel korábbi 7,2 milliárd dolláros profittal. A részvényesekre jutó nyereség 5,27 milliárd dollárt, részvényenként 56 centet tett ki, szemben az egy évvel korábbi 6,7 milliárd dollárral, részvényenként 66 centtel. A két negyedév profitja közötti jelentős különbséget az magyarázza, hogy ebben a negyedévben az adózás előtti nyereséget egy kétmilliárd dolláros értékcsökkenési leírás terhelte. Ezt leszámítva részvényenként 75 cent volt a nyereség.

Az észak-karolinai Charlotte-i székhelyű bank összbevétele 22,80 milliárd dollár volt, szemben az egy évvel korábbi 22,72 milliárd dollárral. A nettó kamatbevételek 1 százalékkal, 12,18 milliárd dollárra nőttek, míg a nem kamatjellegű bevételek 0,4 százalékkal, 10,62 milliárd dollárra csökkentek. Elemzők ennél valamivel gyengébb adatokat, 22,79 milliárd dolláros bevétel mellett 51 centes nyereséget vártak. A vártnál jobb gyorsjelentés hatására emelkedett a BofA árfolyama a New York-i tőzsdén, a nyitás előtti elektronikus kereskedésben 1,98 százalékos nyereségben, 30,32 dolláron forgott a részvény. Az egy évvel korábbihoz képest 6,48 százalékkal nőtt a Bank of America árfolyama, kisebb mértékben a 30 legfontosabb amerikai vállalat tőzsdei állapotát tükröző index, a Dow Jones Ipari Átlag 7,03 százalékánál.

Ezt olvasta már?

A tavalyi évet is óriási sikerrel zárta a Bosch »