Támaszba kapaszkodik a Bayer

| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

Az ékből kioldalazott a Bayer árfolyama, 65 euró letörésével nyílna meg további tér a gyengülésnek.

Napos

Sokáig a legnagyobb súlyú DAX komponens volt, erősen meghatározva a DAX-index mozgását! (Majdnem olyan jelentősége volt, mint a BUX esetében az OTP-nek.) Mostanra vette át a helyét a legnagyobb súllyal az SAP.

A nyár eleji csúcs óta egy Elliott ciklus. A vége már egy ékelődés volt. Ebből az ékből lépett felfelé. De ebben a felfelé menetben - A hullám - sem igazán volt nagy momentum. Ez is egy ékelődés volt, amelyből letört. Pénteken csupán ezt az éket tesztelte vissza. Oldalazással egy fej-vállat is épített, ennek a nyakvonala tartotta pénteken 65-ön. Ha ez a szint elesik, akkor az akár dupla aljig is lehozhatja, magával rántva az indexet is.

Elég erős a beszűkülés, komolyabb mozgás indulhat.

Hetes

Ebből az ábrából látható, hogy a fent leírt Elliott egy jóval nagyobb Elliott ciklus harmadik hulláma volt. E szerint - heti szinten - most a negyedik hullámban vagyunk. Ez a hullám még tarthat pár hétig, de aztán ha megindul lefelé, további súlyos esés következhet.

A NO DEAL Brexit lehet a makrokockázat, míg egyedi részvénykockázatot - megítélésem szerint - a Monsanto felvásárlásával megvásárolt problémahalmaz jelenthet. (Beszédes volt, hogy az amerikai bíróságok a Monsanto elleni kártérítések megítélésével megvárták a Bayer vásárlását. Jelenleg fellebbezési szakaszban az ügy.)

Kibocsátók a honi börzén

A Budapesti Értéktőzsdén a következő vállalatok szerepelnek.

Tanulj, hogy ületelhess!

A frankfurti tőzsdét 1585-ben alapították az árfolyamok rögzítésére.

Kanada legnagyobb börzéje, a torontói tőzsde (TSX) 1852-ben alakult.

Ezt olvasta már?

Gyengülés jött a New York-ban »