Tetems profit, nem kell sajnálni az áruházakat

| forrás:
MTI/Reuters
| olvasási idő: kb. 1 perc

A vártnál nagyobb nyereséget ért el a Walmart amerikai áruházlánc az első negyedévben, ugyanakkor lassult a teljes bevételnökedése és online eladásának a bővülése.

A Walmart azt közölte, hogy profitja üzleti évének április 30-án végződött első negyedévében éves összevetésben 80 százalékkal, 3,84 milliárd dollárra ugrott az egy évvel korábbi 2,13 milliárd dollárról. A részvényarányos eredmény 72 centről 1,33 dollárra nőtt. Az elemzők által inkább figyelemmel követett egyszeri tételek nélküli részvényarányos eredmény 1,13 dollár lett, a bevétel 1,1 százalékkal, 122,7 milliárd dollárra emelkedett. Elemzők kisebb, 1,02 dolláros egyszeri tételek nélküli részvényarányos eredményre, ugyanakkor nagyobb, 125,3 milliárd dollár bevételre számítottak.

Összehasonlítható alapon az eladások 3,4 százalékkal nőttek az idei első negyedévben. Az online eladások 37 százalékkal nőttek, kisebb ütemben az előző negyedévi 43 százalékos bővülés után. A világ 27 országában 11 300 Walmart üzlet működik, a cég közel 2,2 millió embert foglalkoztat.

Ezt olvasta már?

Nőtt az MVM Csoport adózott eredménye »